Τσίπρας: Διαβήκαμε τον Ρουβίκωνα της κρίσης

Η Κομισιόν "ψαλίδισε" τις προβλέψεις για το ΑΕΠ

Ακόμα πιο χαμηλά έβαλε η Κομισιόν τον πήχη για το φετινό ΑΕΠ, ανακοινώνοντας τις φθινοπωρινές προβλέψεις της. Μιλώντας στην Ευρωαραβική Διάσκεψη, ο Α. Τσίπρας εμφανίστηκε, πάντως, βέβαιος ότι η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή.

Μετά από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ξανά  μήνυμα αισιοδοξίας, σημειώνοντας ότι «την ανάκαμψη αποδεικνύουν και οι δείκτες της οικονομίας». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "ψαλίδισε", πάντως, τις προβλέψεις της για το φετινό ΑΕΠ.

Πέρσι, τέτοιο καιρό, η Κομισιόν προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα "τρέξει" φέτος με ρυθμούς 2,7%. Στην ίδια ακριβώς πρόβλεψη επέμεινε το Φεβρουάριο του 2017. Μόλις τρεις μήνες αργότερα, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της στο 2,1%, για να αλλάξει πάλι τις προβλέψεις της στο 1,6%, σημειώνοντας ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών είναι τελικά πιο αδύναμη από τις προσδοκίες.

Το παρήγορο είναι ότι η Κομισιόν "βλέπει" την ανεργία να αποκλιμακώνεται πιο γρήγορα, εκτιμώντας ότι φέτος θα υποχωρήσει στο 21,8% αντί 22,8% και το 2018 στο 20,4% αντί 21,6%. Η αποκατάσταση των μισθών δεν θα έχει την ίδια δυναμική, καθώς η αύξηση για φέτος θα περιοριστεί στο 0,8% και στο 1,5% την επόμενη χρονιά.

Αυτό που "καίει", επί του παρόντος την κυβέρνηση, είναι οι πλειστηριασμοί καθώς πιέζουν και οι Θεσμοί. Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν, όμως, αποχή ως τις 20 του μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top