To Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα με Μογκερίνι

Σε «δίκαιη λύση» και σε στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός

«Αναζητούμε μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό και στηρίζουμε την ένταξη της  Τουρκίας στην Eυρωπαϊκή Ένωση»  επισήμανε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία έγινε στη σκιά της γερμανοτουρκικής έντασης, αλλά και του σεισμού στην Κω, που επίσης απασχόλησε την συνάντηση.   

 «Αναζητούμε μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Αλλά την ίδια στιγμή ξέρω πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας στην γείτονα χώρα, είναι να στηρίξουμε την ενταξιακή της πορεία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία του Ερντογάν, αφού αν ο δρόμος αυτός κοπεί ο «σουλτάνος» θα γίνει ανεξέλεγκτος. Ωστόσο,  οι Τούρκοι έστω και σε πιο ήπιους τόνους εξακολουθούν να προκαλούν. Για αύριο έχουν δεσμεύσει για έρευνες περιοχή νότια του Καστελόριζου στα διεθνή ύδατα, ενώ  το Μπαρμπαρός εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς ωστόσο να έχει αποπειραθεί να παραβιάσει τη ζώνη ασφαλείας.

Η Ευρωπαία «υπουργός Εξωτερικών» συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος επέκρινε επίσης την πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό, αν και διευκρίνισε ότι είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής της,  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top