Ρέγκλινγκ: Αρχές Ιουλίου η δόση στην Ελλάδα – Στο τέλος του προγράμματος η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους

Η Ελλάδα θα πληρώσει 6,3 δισ. ευρώ σε αποπληρωμές ομολόγων από 17 έως 20 Ιουλίου - Πρώτη ανάρτηση 15:14

Ρέγκλινγκ: Αρχές Ιουλίου η δόση στην Ελλάδα – Στο τέλος του προγράμματος η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους

Στις αρχές Ιουλίου θα δοθεί η δόση των 8,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM μίλησε στο CNBC για τη συμφωνία στο Eurogroup, κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα».

«Παρότι υπήρξε καθυστέρηση, καταλήξαμε σε μία συμφωνία, η οποία είναι πολύ σημαντική, καθώς η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει ένα μεγάλο ομόλογο τον Ιούλιο» είπε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 6,3 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα 4 ημερών (17-20 Ιουλίου), με το μεγαλύτερο ποσό (περίπου 4 δισ. ευρώ) να είναι σε ομολόγο της ΕΚΤ.

 

Τι θα γίνει με την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους  

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι ο  Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πραγματοποιήσουν αναλύσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος για να αποσαφηνιστεί πόση επιπλέον βοήθεια χρειάζεται η Ελλάδα.  

«Η Ελλάδα έχει τώρα πολύ μικρά προβλήματα εξυπηρέτησης χρέους, δεν υπάρχουν μεγάλες αποπληρωμές χρέους στην Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια»,  δήλωσε επίσης ο Ρέγκλινγκ. «Ως ποσοστό του ελληνικού ΑΕΠ, οι πληρωμές τους για την εξυπηρέτηση χρέους από τον προϋπολογισμό είναι μικρότερες από αυτές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και χαμηλότερες ακόμα και από τις ΗΠΑ. Μακροπρόθεσμα, υπάρχουν αποπληρωμές, αλλά για αυτό το λόγο δεν βιαζόμαστε. Έχουμε πολύ μακροπρόθεσμο χρονικό πλαίσιο, μεγάλη αβεβαιότητα, άρα είναι καλό να περιμένουμε λίγο και να δούμε πώς τα πάει η οικονομία».

Απαντώντας για το εάν η απόφαση του Eurogroup ελήφθη απλά ως μια λύση μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στη Γερμανία, ο Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι ούτε ο ίδιος θέλει να δει την Ελλάδα να χρεοκοπεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top