Με «κρυφτούλι» και τροπολογίες προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει το "πάγωμα" των συντάξεων μέχρι το 2022

Κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ είναι πιθανό να ξε-ψηφίσει τη διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις!

Με μπαλώματα και κρυφτούλι από τους βουλευτές, ακόμη και τους δικούς της, επιχειρεί  η κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή βαριά μέτρα που δεν υπήρχαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Το Μαξίμου για να ψηφιστούν τα νέα επώδυνα μέτρα χωρίς να έρθουν σε δύσκολη θέση οι κυβερνητικοί βουλευτές,  επέλεξε να μην τα φέρει ως νομοσχέδιο αλλά σε τροπολογίες, με την πρώτη να κατατίθεται στο..  νομοσχέδιο για τα ψάρια που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή και ενώ  η αντιπολίτευση καταγγέλλει την  κυβερνητική μεθόδευση.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποδέχτηκε 3,5% πλεόνασμα και για το 2022 θα πρέπει να παγώσει τις συντάξεις για ακόμη ένα έτος, δηλαδή και πέρα από το 2021 το οποίο έχει ήδη ψηφίσει. Έτσι, όση ανάπτυξη και να εμφανίσει η οικονομία, οι συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε μισό ευρώ αύξηση,  τουλάχιστον έως το 2022.

Η κυβέρνηση θα πρέπει με άλλη τροπολογία να αποσαφηνίσει ότι η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων δεν επανέρχεται στο τέλος του 2018, όπως έλεγαν όλα τα κυβερνητικά στελέχη,  αφού το ΔΝΤ έβαλε βέτο.

Την ίδια ώρα που μπαίνει νέος «γύψος»  στις συντάξεις, αποκαλύπτεται ότι 8 στους 10 συνταξιούχους βρίσκονται ήδη στο όριο της φτώχειας, με σύνταξη κάτω από 500 ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top