Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μία «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους»,  δήλωσε σήμερα ο  αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου W. Murray, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.   

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών (G-7) που θα πραγματοποιηθεί στο Μπάρι της Ιταλίας. Επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση που θα έχει στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πού βρίσκονται οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δήλωσε ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα» και  επανέλαβε  την πάγια θέση του Ταμείου, την  είχε επαναδιατυπώσει πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Π. Τόμσεν , «για τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους» .

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε απέφυγε πάντως να απαντήσει αν θα ζητηθεί από τη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί για την εφαρμογή του νέου πακέτου των μέτρων τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα «Συνήθως θέλουμε η πολιτική να τυγχάνει στήριξης» αρκέσθηκε να δηλώσει, με σιβυλλικό τρόπο.    

Tags: