Για «απροκάλυπτη προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού στο Δημόσιο»  κάνει λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ  Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος καταγγέλλει ότι  σε   προκηρύξεις για προσλήψεις διάρκειας δύο μηνών στις Υπηρεσίες Υποδοχής, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, περιλαμβάνεται το δικαίωμα παράτασης για… 16 μήνες, με προφανή στόχο να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ!

Αναφέρει συγκεκριμένα στην δήλωσή του  ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ:   

          

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελείως απροκάλυπτα πλέον επιχειρεί να δημιουργήσει έναν κομματικό στρατό στο Δημόσιο, παραμερίζοντας την κείμενη νομοθεσία και την αρχή της αξιοκρατίας. Με καθημερινές παρεμβάσεις της, επιχειρεί να αλώσει τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.
 
 Τελευταίο δείγμα των άθλιων πρακτικών που ακολουθούνται είναι η ανακοίνωση για “Σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου”, της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αυτή γίνεται δήθεν μόνο για ενάμιση μήνα, έως δηλαδή 30/6/2017, με δικαίωμα όμως παράτασης έως και 16 μήνες! Ο λόγος για τον οποίο γίνεται μια προκήρυξη για διάστημα μόνο ενάμιση μήνα είναι ακριβώς για να εξαιρεθεί από την προβλεπόμενη από το ΑΣΕΠ διαδικασία για συμβάσεις εργασίας άνω των δύο μηνών».
 
Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει ότι «στην ίδια προκήρυξη υπάρχει και μια άλλη φοβερή πρωτοτυπία: Οι υποψήφιοι που έχουν “αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής ή στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης” θα προηγηθούν όλων των άλλων υποψηφίων. Αυτό σημαίνει ότι ένας νέος που κατάφερε να έχει πολύ μεγάλο βαθμό πτυχίου δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος γιατί δεν έχει την απαραίτητη, κατά την προκήρυξη, προϋπόθεση της εμπειρίας. Δεν αρκεί δηλαδή το πτυχίο κάποιου επάνω στο οποίο να προσμετράται ως πρόσθετο προσόν η όποια εμπειρία, αλλά αυτή χρειάζεται υποχρεωτικά.  Υπενθυμίζεται ότι οι έχοντες αυτήν την εμπειρία είναι κατά κύριο λόγο αυτοί που συμμετείχαν σε Μ.Κ.Ο., καθώς αυτό αποτελούσε προϋπόθεση προηγούμενων προκηρύξεων».
 
Καταλήγει στην δήλωσή του ο τομεάρχης της ΝΔ:

 «Έχει επίσης ενδιαφέρον να δει κανείς ενδεικτικά τα πτυχία που περιγράφονται για τους υποψηφίους, όπως για παράδειγμα Εμπορίας και Διαφήμισης, Ελεγκτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, Διεθνούς Εμπορίου, Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων.
 
 Γίνεται σαφές ότι το μόνο που δεν αναγράφει η ανακοίνωση είναι τα ονόματα των επιτυχόντων τα οποία είναι σίγουρα γνωστά. Κανείς Έλληνας που σπουδάζει με κόπο τα παιδιά του και ευελπιστεί να αξιολογούνται τα προσόντα τους με αξιοκρατία και διαφάνεια δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες πρακτικές. Οι υπεύθυνοι να είναι σίγουροι ότι οι ευθύνες τους θα αναζητηθούν και βέβαια αυτές δεν είναι μόνο πολιτικές». 

 

Tags: