Βίτσας: Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα για τα τρομοδέματα – Η Γερμανία γιατί δεν τα εντόπισε;

«Το προσφυγικό και οι προσφυγικές ροές δεν είναι όπλο στα χέρια του καθενός»

«Το προσφυγικό και οι προσφυγικές ροές δεν είναι όπλο στα χέρια του καθενός, είτε της Τουρκίας, είτε οποιουδήποτε άλλου» είπε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Σκάι.

«Όταν κάποιος τα μεταχειρίζεται ως όπλο, ακόμα και στη ρητορική του, κάνει πολύ άσχημα και όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για άλλο πράγμα. Τέτοιου είδους απειλές δεν πρέπει να εκστομίζονται ακόμα και όταν έχεις μπροστά σου δημοψήφισμα, όταν έχεις μπροστά σου εκλογές και θέλεις κάτι να πετύχεις» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα που αφορά τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Πρέπει να νιώσουν ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας και πρέπει να υπάρξει μια ενιαία στάση αντιμετώπισης του προσφυγικού. Δεν το κάνουν πάντα, δεν το κάνουν παντού και με την πληρότητα την οποία πρέπει. Η Ελλάδα έχει σώσει την τιμή και την ανθρωπιά όλου του κόσμου και αυτό είναι παραδεκτό απ' όλους».

Όσον αφορά τα παγιδευμένα δέματα που έφυγαν από την Ελλάδα, είπε: «Το γεγονός ότι το θέμα αυτό γίνεται ζήτημα εσωτερικής αντιπαράθεσης, νομίζω ότι είναι φαινόμενο των καιρών, όπου η αντιπολιτευτική διάθεση μπορεί να φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα. Είδα τον εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει απίθανα πράγματα».

«Ξεχνάμε ότι ένα δέμα μπορεί να έφυγε από την Ελλάδα και να μην ανιχνεύτηκε αλλά συγχρόνως μπαίνει στη Γερμανία και δεν ανιχνεύεται. Αν έρθει κάποιο δέμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα ή σε άλλα υπουργεία και εκεί θα πρέπει να ανιχνευτεί. Άρα πέφτουμε στον παιχνίδι εκείνων των κύκλων, που ως υπολείμματα τρομοκρατικών ομάδων, θέλουν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο, να δούμε όπως είπε και ο Νίκος Τόσκας: τι κενά παρουσιάζονται, αν παρουσιάζονται. Άλλωστε τα μηχανήματα που έχουμε είναι τελευταίας τεχνολογίας» πρόσθεσε.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, τέλος, είπε: «Από το Δεκέμβρη του 2015 το ΔΝΤ και με την απειλή ότι δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα φθάσαμε στο Μάρτιο του 2017 να συμφωνήσουμε ότι θα υπάρχει ένα νέο δημοσιονομικό μίγμα για το 2019. Όλοι ξέρουν ότι για το 2017 και 2018 έχουμε λύσει τα ζητήματα. Άρα την ευθύνη της καθυστέρησης δεν μπορεί κανείς να την προσάψει στην ελληνική κυβέρνηση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top