Δεν τους έφτανε το 25% αφορολόγητο, οι βουλευτές ήθελαν και μείωση της έκτακτης εισφοράς!

Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση προανήγγειλε αλλαγές

Αναδίπλωση από την κυβέρνηση μετά την γενική κατακραυγή για την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης στα πολιτικά πρόσωπα..

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα πήρε αποστάσεις από τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Οικονομικών. «Θα γίνουν αλλαγές ώστε να πληρώνουν όπως και οι υπόλοιποι πολίτες» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η ΝΔ προτείνει μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης σταδιακά, μέχρι και κατάργηση, αλλά μέχρι αυτό να γίνει, οι βουλευτές θα πρέπει να φορολογούνται στο ανώτατο επίπεδο» τόνισε από την πλευρά της ΝΔ  ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας.   

Η μείωση της έκτακτης εισφοράς ήταν το κερασάκι στα πολλά προνόμια που έχουν οι βουλευτές.   Συγκεκριμένα,  οι εθνοπατέρες έχουν αφορολόγητο το 25% του εισοδήματός τους. Δηλαδή με εισόδημα 90.000 ευρώ φορολογούνται για τα 67.000 και πληρώνουν φόρο 24.488 ευρώ».

Δείτε ένα ακόμη παράδειγμα για να καταλάβετε την προνομιακή μεταχείριση που μεταφράζεται σε χιλιάδες ευρώ λιγότερα φόρους από όλους εμάς:

Ένας βουλευτής με εισόδημα 90.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 24.488, ένας μισθωτός με το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει αρκετά παραπάνω δηλαδή 37.751 ευρώ , ενώ ένας ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει τα ίδια χρήματα, 90.000 ευρώ με τον βουλευτή θα πληρώσει περίπου τα διπλάσια. Δηλαδή 39.601 ευρώ!  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top