Αβραμόπουλος από την Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες: Πρέπει να βρεθούν λύσεις τώρα!

«Έλληνες και Ευρωπαίοι, έχουμε καθήκον να συμβάλλουμε στην άμεση βελτίωση της κατάστασης στα νησιά»

Αβραμόπουλος από την Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες: Πρέπει να βρεθούν λύσεις τώρα!

Το μήνυμα ότι  «όλοι μας, Έλληνες και Ευρωπαίοι, έχουμε το ανθρωπιστικό καθήκον να συμβάλλουμε στην άμεση βελτίωση της κατάστασης στα νησιά τόσο για τους μετανάστες όσο και για τους κατοίκους» έστειλε από τη Μυτιλήνη ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου επισκέφθηκε τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ.

Ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν κατά την επίσκεψή του από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Philippe de Brauer διευθυντή της Διεύθυνσης Ανθρωπιστικών Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ, τον Martin Vervei, συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τους Σπύρο Γαληνό, δήμαρχο Λέσβου, Μανώλη Βουρνού, δήμαρχο Χίου, και Μιχάλη Αγγελόπουλο, δήμαρχο Σάμου.

Ο  Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε επίσης ότι «οι Έλληνες -και το γνωρίζουν αυτό σε ολόκληρη της Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο- έχουν δείξει την ανθρωπιά τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μιας κρίσης που πρέπει να σημειώσω ότι κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του και δεν πρέπει να αφεθεί να την αντιμετωπίσει μόνο του».  Συμπλήρωσε  πως «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αβοήθητους τους πρόσφυγες στο κρύο να αντιμετωπίζουν τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες του χειμώνα χωρίς να έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους». «Πρέπει να βρεθούν λύσεις σήμερα! Τώρα! Όχι αύριο, όχι την επόμενη εβδομάδα», τόνισε.

Όπως δήλωσε ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος,  «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίζει να στηρίζει και να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, όπως ακριβώς κάνουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θέτοντας στη διάθεση της ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε χρηματοδοτική βοήθεια, καθιστώντας την το σημαντικότερο αποδέκτη χρηματοδοτήσεων από τα ταμεία των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμα περισσότερα να διαθέσουμε περαιτέρω βοήθεια όταν και οπότε αυτή χρειασθεί».

«Μεγάλο μέρος αυτής της χρηματοδοτικής βοήθειας έχει διατεθεί προς τους διεθνείς οργανισμούς εταίρους μας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» υπογράμμισε ακόμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top