Eπτά νεκροί από βομβιστή αυτοκτονίας – Ανατινάχθηκε μέσα σε πάρκο

Άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (σύμφωνα με το  Ruptly) σε ένα γεμάτο πάρκο στη Βαγδάτη, το βράδυ της Τετάρτης, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος. Άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Nωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει πως οι νεκροί είναι τέσσερις.

Σύμφωνα με αναφορές, ο βομβιστής παρεμποδίστηκε καθώς πήγαινε να μπει στο πολυσύχναστο πάρκο και τότε ανατίναξε τον εαυτό του. Προφανώς, είχε στόχο  θαμώνες υπαίθριων καφέ και εστιατορίων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο βίντεο απαθανατίζεται ένα βομβαρδισμένο τοπίο, με αυτοκίνητα κατεστραμμένα οχήματα.

Άνδρες των σωμάτων ασφαλείας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.

Η επίθεση διαπράχθηκε την έβδομη ημέρα του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού, στη διάρκεια του οποίου πολλοί Ιρακινοί, με μέλη των οικογένειών τους ή φίλους, βγαίνουν σε καφέ και εστιατόρια για να διακόψουν τη νηστεία αφού πέσει ο ήλιος ή για να φάνε ένα ελαφρύ γεύμα πριν αρχίσει η νηστεία τα ξημερώματα. Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακήρυξε τον Δεκέμβριο τη νίκη των δυνάμεών της επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όμως  πυρήνες των τζιχαντιστών συνεχίζουν να διαπράττουν επιθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top