Συλλήψεις δύο γιατρών στην Κύπρο για τον θάνατο του 10χρονου μαθητή

Συγκλονίζει η υπόθεση – Τι καταγγέλλει η άτυχη μητέρα

Συνελήφθησαν και κρατούνται  δύο γιατροί  στην Κύπρο, ηλικίας 37 και 63 ετών αντίστοιχα, ύστερα από σχετικό ένταλμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών τους  (επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «εύλογες υποψίες» για διάπραξη  αδικημάτων)  στην υπόθεση του θανάτου του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος τραυματίστηκε σε αγώνα μπάσκετ και  αργότερα πέθανε.

Έπειτα από τον τραυματισμό του, ο  μαθητής μεταφέρθηκε άμεσα στο  Γενικό  Νοσοκομείο Λάρνακας όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και του έδωσαν εξιτήριο.

Λίγο αργότερα ένιωθε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε ξανά  στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υποβλήθηκε εκ νέου σε εξετάσεις και οι γιατροί αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όταν ο 10χρονος μαθητής έφθασε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας μπήκε  αμέσως στο χειρουργείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι δύο γιατροί θεωρούνται ύποπτοι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της  Αστυνομίας  για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις» και διατάχθηκε η κράτησή τους επί 5 ημέρες.  

Στο πλαίσιο των ερευνών θα ληφθούν τουλάχιστον 18 καταθέσεις ακόμα.

Ο 63χρονος γιατρός δεν έκανε καμία δήλωση κατά τη σύλληψή του ενώ ο 37χρονος συνάδελφός του  χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός της σύλληψής του.

Τι υποστηρίζει η μητέρα

Σύμφωνα με την μητέρα του μαθητή,  την πρώτη φορά που πήγε τον γιο της στο νοσοκομείο και έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, ρώτησε τον γιατρό, αν πρέπει να κάνει αξονική, με τον γιατρό να της απαντά: «τι όποιος χτυπήσει μια φορά, θα κάνουμε αξονική;», λέγοντάς της στη συνέχεια πως η ακτινογραφία που έγινε στον 10χρονο ήταν αρκετή.

Η μητέρα του Σταύρου κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της τόνισε πως ο γιατρός δεν άγγιξε για να δει πόσο ήταν το μέγεθος του αιματώματος στο κεφάλι του γιου της, παρά εξέτασε μονάχα τα μάτια, το οξυγόνο και τα αυτιά του επειδή πονούσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top