Βρετανία: Οι Υπουργοί της κυβέρνησης συμφωνούν στη ανάληψη δράσης για τη Συρία

Θεωρούν «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Μπασάρ αλ Άσαντ - Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή ζήτησε η Ρωσία

Βρετανία: Έτοιμη να αναλάβει δράση στη Συρία

Έτοιμη να αναλάβει δράση είναι η Βρετανία εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.

Μετά τη χημική επίθεση εναντίον αμάχων στη Ντούμα, προκλήθηκε διεθνής σάλος, με τις Μεγάλες Δυνάμεις (ΗΠΑ, Γαλλία, Αμερική και Βρετανία) να βάζουν στο στόχαστρο το Συριακό καθεστώς και την Ρωσία που είναι και ο μεγάλος σύμμαχος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων (στη Συρία).

Χθες έγινε γνωστό πως βρετανικά υποβρύχια είναι σε άμεση ετοιμότητα να χτυπήσουν τη Συρία, έπειτα από εντολή της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηχούν τύμπανα πολέμου! Τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν λίγο πριν την επέμβαση στη Συρία

Σειρήνες πολέμου: Βρετανικά υποβρύχια έτοιμα να χτυπήσουν τη Συρία

Σήμερα, η Μέι συναντήθηκε σήμερα με τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

Στη συνεδρίαση την οποία πολλά βρετανικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν «πολεμική», οι υπουργοί δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για το συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η ΡΩΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Η Ρωσία ζήτησε να γίνει την Παρασκευή δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα συζήτησης τη Συρία, ανέφεραν διπλωμάτες.

Το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top