Ηχούν τύμπανα πολέμου! Τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν λίγο πριν την επέμβαση στη Συρία

Δραματική έκκληση για εγκράτεια από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Νέα ενημέρωση: 20:46

Όλο και πιο δυνατά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη Συρία, με τα βρετανικά υποβρύχια να βρίσκονται ήδη στις συριακές ακτές και τη Δύση να προετοιμάζεται για σαρωτική επίθεση στην περιοχή ακόμα και σήμερα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς θα γίνει αυτή η στρατιωτική επέμβαση και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. 

 

  • Η Τερέζα Μέι θα ζητήσει έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο για εμπλοκή της Μ.Βρετανίας στη Συρία. Σε απόσταση βολής βρετανικά υποβρύχια
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter ανακοίνωσε την απόφασή του να ξεκινήσει πόλεμο
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τραμπ συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία τα ξημερώματα 
  • Στο παιχνίδι έχει "μπει" και η Γαλλία. Το σενάριο ενός πολέμου εξετάζει και ο Εμανουέλ Μακρόν 
  • Λογική συνιστά η Ρωσία 

Η Δύση θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς Άσαντ, ότι δε θα επιτρέψουν άλλη επίθεση με χημικά όπλα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Μακρόν για χημικό αφοπλισμό της Συρίας. Τα σενάρια επέμβασης φουντώνουν και όλοι έχουν λάβει θέσεις μάχης. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Γ. Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση να μη βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου. Ο Γκουτέρες ζήτησε από ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία να φροντίσουν ώστε να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση στη Συρία και επέκρινε το αδιέξοδο.

«Κάλεσα τους πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών για να επαναλάβω τη βαθιά ανησυχία μου για το τρέχον αδιέξοδο και να υπογραμμίσω την ανάγκη να αποφευχθεί ο κίνδυνος η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου», αναφέρει η ανακοίνωση του επικεφαλής του ΟΗΕ.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες στην Αθήνα

Μετά τις εξελίξεις αυτές ενεργοποιήθηκε στην Αθήνα έκτακτο σχέδιο με αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρεβείες και διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Γερμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αν απαιτηθεί και ανάλογα με τις συνθήκες θα αποκλειστούν δρόμοι περιμετρικά των συγκεκριμένων πρεσβειών και των οικιών των διπλωματών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top