Ερντογάν σε Μακρόν: Πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων

Του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις «αβάσιμες» δηλώσεις για το Αφρίν

Τηλεφώνημα Τσίπρα - Μακρόν

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες βράδυ με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν,  ο Ταγίπ Ερντογάν έθιξε και τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου, λέγοντάς του ότι «πρέπει να προστατευτούν τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων»

Πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν του εξέφρασε «συλλυπητήρια για το επεισόδιο στη Γαλλία».

Τον ενημέρωσε ακόμη για την επιχείρηση στο Αφρίν και του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις «αβάσιμες» δηλώσεις για το Άφριν, όπως τις χαρακτήρισε. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι στο πλαίσιο της εξάλειψης της απειλής εναντίον της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας καθάρισαν το Άφριν από τα τρομοκρατικά στοιχεία και διασφάλισαν την ηρεμία για τους πολίτες που ζουν εκεί.

Για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ότι «πρέπει να προστατευτούν τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας βορείου Κύπρου» (αυτή την ονομασία έχουν δώσει οι Τούρκοι).

Αναφερόμενος στη Σύνοδο της Βάρνας τη Δευτέρα, είπε ότι δίνουν σημασία στην ώθηση των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ και την αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top