H ΝΑSA ετοιμάζεται για μεγάλες ανακοινώσεις την Πέμπτη – Ανακαλύφθηκε νέα Γη από το τηλεσκόπιο Κέπλερ;

Εντοπίζει εξωπλανήτες που ίσως φιλοξενούν μορφές ζωής, ενδεχομένως πιο εξελιγμένες από τη δική μας

Μεγάλες ανακοινώσεις από τη NASA την Πέμπτη

Η NASA προετοιμάζεται για μεγάλες ανακοινώσεις την Πέμπτη, καθώς όπως έγινε γνωστό, το τηλεσκόπιο Κέπλερ, φέρεται να ανακάλυψε έναν άλλο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη, και ίσως φιλοξενεί κάποια εξωγήινη μορφή ζωής.

Αν και προς το παρόν οι πληροφορίες παρέχονται με το… σταγονόμετρο, αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ, είναι επιφορτισμένο από το 2009 με την αναζήτηση κατοικήσιμων εξωπλανητών, εξωγήινης ζωής, αλλά και με τη μελέτη νέων αστεριών, supernova και άλλων κοσμικών φαινομένων.

 Στη δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη NASA, έγινε γνωστό πως η ανακάλυψη έγινε από τους επιστήμονες, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης της Google, αφού όπως τονίζεται «παρέχει νέους τρόπους για την ανάλυση των δεδομένων του τηλεσκοπίου Κέκπλερ».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΚΕΠΛΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

 

Το τηλεσκόπιο Κέπλερ εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 2009 και έκτοτε αναζητά εξωπλανήτες με μεγάλη επιτυχία, καθώς έχει βρει τεράστιο αριθμό συναρπαστικών «κόσμων» εκεί έξω. Μάλιστα η NASA εκτίμησε τόσο τη δουλειά και τα αποτελέσματα που «έφερε», με αποτέλεσμα το 2014 να ξεκινήσει νέο γύρο ερευνών. Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά την αποστολή του το Κέπλερ, οι επιστήμονες δε γνώριζαν πόσοι εξωπλανήτες υπήρχαν. Σήμερα είναι σε θέση να γνωρίζουν, πως κάθε αστέρι έχει τουλάχιστον έναν!

Πως λειτουργεί το Κέπλερ; Σκανάρει συνεχόμενα τον ουρανό, παρακολουθώντας πάνω από 145.000 αστέρια.

Αν και το Κέπλερ βρίσκει πολλά πράγματα, λίγα αξίζουν την ενημέρωση όλου του πλανήτη, όπως αυτή που αναμένουμε την Πέμπτη.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αυτό που επίσης γνωρίζουμε, είναι πως τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες θα δώσουν «το παρών» στις ανακοινώσεις της NASA.

Πρόκειται για τους:

  • Paul Hertz- Christopher Shallue, ο ένας είναι διευθυντής Αστροφυσικής στη NASA και ο άλλος μηχανικός της Google.
  • Andrew Vanderburg: Αστρονόμος της NASA που εργάζεται κατά κόρον στους εξωπλανήτες και στα αστέρια τους, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από το Κέπλερ. Ειδικεύεται στο να ανιχνεύει και να χαρακτηρίζει τους εξωπλανήτες.
  • Jessie Dotson, επιστήμονας της NASA που ειδικεύεται στο τηλεσκόπιο Κέπλερ και η δουλειά της εστιάζει στους αστεροειδείς. Είναι εκείνη που βοήθησε την ομάδα της NASA να προσπαθήσει να υπολογίσει αν υπάρχει κίνδυνος η Γη να χτυπηθεί από αστεροειδή και ποιο είναι το ρίσκο.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ;

 

Αν και όλα είναι ακόμα «στον αέρα», κατά πάσα πιθανότητα φαίνεται πως θα ανακοινωθεί ότι υπάρχει εκεί έξω τουλάχιστον ένας πλανήτης σαν τη Γη, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top