Στη… «φυσούνα» περιορίζεται η «καραντίνα» των επιβατών πτήσεων από την Ελλάδα στα Γερμανικά αεροδρόμια

Στους ελέγχους θα συμμετέχουν και Έλληνες αστυνομικοί

Μετριάζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες πτήσεων προερχομένων από την Ελλάδα, καθώς η Γερμανία έδωσε διαβεβαιώσεις ότι οι έλεγχοι διαβατηρίων θα γίνονται στην πύλη, "στη φυσούνα" και όχι σε διαφορετικούς χώρους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από ελληνικής πλευράς για την ταλαιπωρία επιβατών σε γερμανικά αεροδρόμια, η Κομισιόν με το που τελείωσε η τριμερής διάσκεψη εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι Γερμανοί δέχθηκαν να κάνουν τον έλεγχο διαβατηρίων στο σημείο προσέγγισης των αεροσκαφών στο χώρο αφίξεων Σένγκεν.

Η Νατάσα Μπερτώ, εκπρόσωπος της Κομισιόν καλωσόρισε και την πρόθεση της Ελλάδας να βελτιώσει τις δικές της διαδικασίες επί ελληνικού εδάφους.

Οι Γερμανοί είχαν ενημερώσει από τον Οκτώβριο τις ελληνικές Αρχές ότι θα αρχίσουν ελέγχους διαβατηρίων, όλων των πτήσεων από Ελλάδα προς Γερμανία, ακόμη και πτήσεων τσάρτερ.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι οι σχετικές εγκρίσεις για τους ελέγχους έχουν δοθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου των Κρατών Μελών και ότι η συγκεκριμένη λήγει στις 11 Μαΐου του 2018. Ήτοι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν για άλλους έξι μήνες. Σε αυτούς από τη Δευτέρα θα μετάσχουν και Έλληνες αστυνομικοί.

Όπως γράφτηκε στον γερμανικό Τύπο, Γερμανοί αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε ελληνικά αεροδρόμια σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους έχουν παρεμποδίσει πρόσωπα που δεν διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα να επιβιβασθούν σε αεροσκάφη προς τη Γερμανία.

Κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν απέκλεισαν από την επιβίβαση 3.200 άτομα. Από ελληνικής πλευράς πάντως αμφισβητείται ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα βρέθηκαν 1.000 πλαστά ελληνικά διαβατήρια.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top