Επίδειξη δύναμης από τη Νότια Κορέα! Έδειξε τα μεγαλύτερα όπλα της σε στρατιωτική παρέλαση

Αναμένει νέες προκλήσεις από τη Βόρεια Κορέα

Τα καλύτερα όπλα που διαθέτει στο οπλοστάσιό της παρουσίασε την Πέμπτη η Νότια Κορέα στην ετήσια παρέλαση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια χρονική στιγμή που οι ισορροπίες στην κορεατική χερσόνησο είναι εύθραυστες.

Ο πρόεδρος Moon Jae – in παρακολούθησε την επιθεώρησε τα αγήματα και τα όπλα στη Ναυτική Βάση του Δεύτερου Στόλου, όπου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.

Ο Δεύτερος Στόλος υπερασπίζεται τα δυτικά χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας ακριβώς στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Η επιλογή μάλιστα να γίνει η παρέλαση εκεί ήταν κι ένα μήνυμα στην Πιονγιάνγκ που συνεχίζει την προκλητική πολεμική ρητορική.

Η Νότια Κορέα εκτιμά μάλιστα ότι η Πιονγιάνγκ θα συνεχίσει τις προκλήσεις τον επόμενο μήνα, που θα γίνουν και οι εορτασμοί για την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Moon με τον σύμβουλο ασφαλείας του δήλωσε ότι αναμένει νέα προκλητική ενέργεια από τη Βόρεια Κορέα γύρω στις 10 Οκτωβρίου ή στις 18 χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Yong Un και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αντάλλαξαν απειλές και προσβολές με αφορμή το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγιανγκ.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τον Trump ότι της κήρυξε τον πόλεμο, μετά από την προειδοποίηση ότι το καθεστώς των Κim θα ανατραπεί αν συνεχίσει τις απειλές προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. 

Πηγή φωτό, βίντεο: AP 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top