Άγρια επεισόδια στην Αριζόνα κατά του Τραμπ- "Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ"

Με καπνογόνα απάντησε η αστυνομία - Πρώτη ανάρτηση: 23-08-2017 12:32

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Φοίνιξ της Αριζόνα, έξω από πολιτική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε ο Ντόναλντ Τραμπ.

H αστυνομία χρησιμοποίησε καπνογόνα για να τους διαλύσει, καθώς, όπως είπε ο εκπρόσωπος του του αστυνομικού τμήματος του Φοίνιξ, Τζόναθαν Χάουαρντ, «κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κα μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών», ενώ πρόσθεσε ότι «η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις».

Δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των διαδηλωτών, τα τοπικά ΜΜΕ της πολιτείας, όμως, μιλούν για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.

Πρόκειται για την πρώτη πολιτική συγκέντρωση του Τραμπ, μετά τον χαμό που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, με εκατοντάδες υποστηρικτές και αντιπάλους του Προέδρου να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Φοίνιξ.

Ανάμεσα στα συνθήματα που φώναζαν οι εξαγριωμένοι με τον Τραμπ ήταν τα «ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ», για να λάβουν την απάντηση «χτίσε το τείχος», από τους υποστηρικτές του, σύνθημα που αναφέρεται στο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top