Δεν υπάρχει αυτό που είπε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων για τον Κιμ Γιονγκ Ουν! "Είναι μανιακός και πουτ@ν@ς γιος"

Λίγες μέρες πριν οι δυο ηγέτες συναντηθούν

Δεν υπάρχει αυτό που είπε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων για τ

O εθνικολαϊκιστής πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, γνωστός παγκοσμίως για τις…εξάρσεις και τα ξεσπάσματά του, εξαπέλυσε απίστευτη φραστική επίθεση στον Κιμ Γιονγκ Ουν! Συγκεκριμένα, αποκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας «μανιακό» και «πουτ@ν@ς γιο», που μπορεί εύκολα να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο και να καταστρέψει ολόκληρη την Ασία. Πρόσθεσε ότι «παίζει με επικίνδυνα παιχνίδια» κι ότι ο λαός «δεν πρέπει να ξεγελιέται απ’ αυτό το στρουμπουλό πρόσωπο που δείχνει ευγενικό».

Όλα αυτά, λίγο πριν οι Φιλιππίνες φιλοξενήσουν περιφερειακή σύνοδο κορυφής για τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει, μεταξύ άλλων, και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Αυτό το στρουμπουλό πρόσωπο δείχνει ευγενικό. Αυτός ο πουτ@ν@ς γιος. Αν κάνει ένα λάθος, η Άπω Ανατολή θα μεταβληθεί σε ξερή γη. Πρέπει να εμποδιστεί αυτός ο πυρηνικός πόλεμος. Μια περιορισμένη σύρραξη και γίνεται ανάφλεξη εδώ. Σας το λέω, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες, θα μολυνθεί το έδαφος, όλες οι πηγές και δεν ξέρω τι θα μας συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντουτέρτε επιτίθεται στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Τον Απρίλιο σχολίασε τη διανοητική του υγεία, ενώ απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση, λέγοντας ότι ο Κιμ θέλει «το τέλος του κόσμου».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top