Ο πρίγκιπας Φίλιππος έβγαλε το καπέλο του και αποχαιρέτισε τους Βρετανούς στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του

Στα 96 του χρόνια αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα

Βγάζοντας το καπέλο του μπροστά από τους στρατιώτες του Βασιλικού Ναυτικού, στο οποίο υπηρέτησε και πολέμησε το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε αντίο τόσο στους ναύτες όσο και στα βασιλικά του καθήκοντα.

Στα 96 του χρόνια έκανε την τελευταία σόλο δημόσια εμφάνισή του στην παρέλαση του Βασιλικού Ναυτικού στο παλάτι του Μπάκιγχμαμ και κατόπιν αποσύρθηκε, αποχαιρετώντας τον ενεργό δημόσιο βίο της Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει παραβρεθεί σε 22.219 επίσημες εκδηλώσεις μέσα σε 65 χρόνια και είναι ο πιο ηλικιωμένος γαλαζοαίματος.

Παντρεύτηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ το 1947 και από τότε βρισκόταν ανελλιπώς στο πλευρό της, στηρίζοντας το έργο της. Το Νοέμβριο μάλιστα θα γιορτάσουν 70 χρόνια γάμου.

Ήταν πριν λίγο καιρό που το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο Φίλιππος αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα και σταματά τις δημόσιες εμφανίσεις του στο πλευρό της Ελισάβετ.

Εκείνη έχει δηλώσει παλιότερα πως ο σύντροφος της ζωής της είναι η δύναμη και το στήριγμά της, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές ο Δούκας του Εδιμβούργου έχει υποπέσει σε διάφορα λεκτικά ατοπήματα και γκάφες που απασχόλησαν τον βρετανικό Τύπο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top