Καύσωνας στην Ευρώπη! Σε παραλίες και...συντριβάνια οι κάτοικοι

Αναζητούν δροσιά

Φλέγεται η Σαρδηνία, καθώς τεράστια δασική έκταση έχει παραδοθεί στις φλόγες. Την ίδια ώρα, κύμα καύσωνα σαρώνει Ιταλία, Τσεχία και περιοχές των Βαλκανίων.

Η Ρώμη στενάζει κάτω από τους 42 βαθμούς κελσίου. Το ίδιο και άλλες 16 ιταλικές πόλεις. Η ξηρασία και ο καύσωνας κάνουν αφόρητη την κατάσταση. Ωστόσο, οι τουρίστες συνεχίζουν να επισκέπτονται την ιταλική πρωτεύουσα και ξεγελούν τη ζέστη με παγωτό, κρύο νερό και φρέσκα φρούτα. Όπως λένε, η μαγεία της αιωνίας πόλης τούς κάνει να ξεχνούν τις καιρικές συνθήκες.

Πολλά εστιατόρια προσφέρουν κλιματισμό, ενώ τα συντριβάνια, όσο ακόμα έχουν νερό, δίνουν λύση στον καύσωνα.

Στη Σαρδηνία, επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν ζώσει μεγάλη δασική έκταση και έχουν κατακάψει το πράσινο στην περιοχή. Πολλά ζώα σκοτώθηκαν στην πυρκαγιά, ενώ οι κρατούμενοι στις κοντινές φυλακές αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους στην παραλία, αφού η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα το σωφρονιστικό ίδρυμα. Φύλακες ακροβολίστηκαν γύρω από την περιοχή και σκάφη της αστυνομίας περιπολούσαν, ώστε να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα προσπαθήσει να δραπετεύσει.

40 βαθμούς κελσίου έδειξε ο υδράργυρος σε Κροατία και Βοσνία. Στις πόλεις Πούλα και Ζαντάρ της Κροατίας, χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στις παραλίες αναζητώντας λίγη δροσιά. Λόγω του καυτού ήλιου, προτίμησαν να κολυμπήσουν τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ....πήραν τα βουνά, αναζητώντας χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά και τα κρύα νερά του ποταμού. Άλλοι πάλι προτιμήσαν έναν υπνάκο κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Στην Πράγα, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 38 βαθμούς κελσίου. Ήταν η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού στην Τσεχία. Τουρίστες και ντόπιοι απόλαυσαν τη βαρκάδα τους στα νερά του ποταμού Μολδάβα.

Το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας προειδοποίησε ότι η ζέστη μπορεί να συνεχιστεί αρκετές μέρες ακόμα.

Ακριβώς αντίθετη είναι η εικόνα στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες.

Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης κάλυψε τον ουρανό στην Αριζόνα. Ισχυροί άνεμοι σήκωσαν στον αέρα άμμο και πέτρες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας να μην βλέπουν μπροστά τους. Οι αμμοθύελλες αναμένεται να συνεχιστούν ως το τέλος της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top