Τραγική ειρωνία: Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε...ρώσικη κούκλα!

Και σπάει τα ταμεία στις ΗΠΑ

Η Halina Danchenko γεννήθηκε μόλις ένα μήνα μετά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο πατέρας της είναι Ρώσος και η μητέρα της Ουκρανή. Εκείνη, όμως, από 3 ετών, μένει στις ΗΠΑ. Και αν και οι ΗΠΑ αγοράζουν λίγα πράγματα από τη Ρωσία, εκείνη φτιάχνει κάτι που όλοι οι Αμερικάνοι αναγνωρίζουν ως σήμα κατατεθέν της Ρωσίας και αγοράζουν γελώντας: μπάμπουσκες. Αυτές τις ξύλινες κούκλες που μέσα τους περιέχουν μια μικρότερη.

Η Danchenko, όμως, πάει τις χαρακτηριστικές κούκλες ένα βήμα παραπέρα: ζωγραφίζει πάνω τους τον Πρόεδρο Τραμπ. Η Χίλαρι Κλίντον προεκλογικά τον είχε αποκαλέσει «μαριονέτα». Όλες οι γελοιογραφίες τότε τον απεικόνιζαν να κρέμεται από σχοινιά. Τίποτα, όμως, δεν είναι τόσο ειρωνικό όσο αυτό που φτιάχνει η Danchenko, κυρίως γιατί είναι ρωσικό.

Η κατασκευάστρια, μαζί με τον σύζυγό της, Frank Bishop, είναι συνταξιούχοι δάσκαλοι. Όταν βγήκαν στη σύνταξη σκέφτηκαν να φτιάχνουν ξύλινες κούκλες και να τις πουλούν. Ο Frank, μάλιστα, κατασκευάζει και τις τσάντες με τις οποίες οι κούκλες πακετάρονται. Κατασκευάζουν αστροναύτες, μπαλαρίνες, καουμπόιδες, Άγιους Βασίληδες και ιστορικές φιγούρες και διασημότητες, όπως Shakespeare, Beatles, Bob Marley, Britney Spears, Whitney Houston, Michael Jackson, Kurt Cobain, Eminem, Χάρι Πότερ, Μπομπ Σφουγγαράκη και πριγκίπισσες. Τελευταία, το έριξαν στους πολιτικούς, με τον Τραμπ να είναι ο πρώτος που έγινε κούκλα. Στο μαγαζί του ζευγαριού συναντά κανείς πολλούς Ρώσους ηγέτες, όπως τον Νικόλαο II, που ανοίγοντάς τον βλέπεις μέσα όλη του την οικογένεια σε μικρές κούκλες, όπως τον Αλεξέι και την Αναστασία. Εκτός των ορίων της Ρωσίας, άλλοι ηγέτες που έγιναν κούκλες από τα χεράκια της Danchenko είναι, μεταξύ άλλων, η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι ο Σαντάμ Χουσεΐν.

Η κούκλα Τραμπ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον: η εξωτερική κούκλα, η μεγαλύτερη, φοράει κόκκινη γραβάτα και κρατάει έναν κατσούφη ελέφαντα. Μέσα στην κούκλα αυτή, κρύβεται μια άλλη, ένας θυμωμένος Τραμπ που κρατάει ένα αυτόματο όπλο. Μέσα σε αυτή, βρίσκεται ένας Τραμπ που «χτίζεται» σε έναν τοίχο. H τέταρτη κούκλα Τραμπ φαίνεται λίγο ενοχλημένη. Η μικρότερη κούκλα, που συναντάται τελευταία, κρατάει μια πινακίδα που γράφει «Αμερικανισμός, όχι Παγκοσμιοποίηση», ενώ φαίνονται και δυο μικρά πουλάκια –λογότυπα του Twitter, στο οποίο ο Πρόεδρος έχει ενεργή παρουσία.

Υπάρχει, όμως, κι άλλη μία κούκλα Τραμπ, ο «οικογενειάρχης», όπως λέγεται, που κρύβει μέσα του κούκλες με τις μορφές των Μελάνια, Ντόναλντ Τζούνιορ, Ιβάνκα, Έρικ και Μπάρον. Κάθε κούκλα πωλείται για 49 δολάρια.

Για την ιστορία, όπως η ίδια η Danchenko εξηγεί, οι κούκλες αυτές πρωτοεμφανίστηκαν στην Ιαπωνία. Τον 19ο πια αιώνια ταξίδεψαν στη Μόσχα, εμπνέοντας δυο κατασκευαστές παιχνιδιών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top