Νέα τουρκική πρόκληση! Δεξιώσεις γάμων και τελετές περιτομής στην αρχαία πόλη της Εφέσου

Ο αρχαιολογικός χώρος προστέθηκε στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco στις 5 Ιουλίου του 2015

Δεξιώσεις γάμου ακόμα και τελετές περιτομής αναφέρεται ότι κάνουν οι Τούρκοι στην αρχαία πόλη της Εφέσου, πυροδοτώντας αντιδράσεις. Η τουρκική κυβέρνηση ωστόσο δεν το παραδέχεται.

Οι σερβιτόροι ετοιμάζουν τις ροτόντες στρώνοντας τα λευκά τραπεζομάντηλα στην αρχαία Έφεσο την ώρα που διέρχονται ανάμεσα τους οι τουρίστες. Όλα δείχνουν πως ένα επίσημο δείπνο επίκειται στον αρχαιολογικό χώρο, o οποίος στις 5 Ιουλίου του 2015 προστέθηκε στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά.. Γράφεται πως στην αρχαία Έφεσο γίνονται γάμοι, τελετές περιτομής και άλλες εκδηλώσεις.

«Έχει διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στην αρχαία πόλη Έφεσο στην επαρχία Σελτσούκ της Σμύρνης έγινε γάμος» αναφέρει σε ρεπορτάζ της η τουρκική τηλεόραση.

Η τουρκική κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτια της. Στην αρχαία πόλη γίνονται μόνο πολιτιστικές και τουριστικές εκδηλώσεις, υποστηρίζει.

«Μερικές φορές όταν ένας δημόσιος υπάλληλος ή αξιωματούχος κάνει του κεφαλιού του παραβιάζοντας τους κανόνες εμείς κάνουμε τις έρευνές μας. Εδώ τέτοιο πράγμα δεν έγινε, στην Έφεσο δεν έγινε κάτι τέτοιο» δηλώνει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Προφανώς στις τουριστικές εκδηλώσεις ο Τούρκος αξιωματούχος εννοεί και το δείπνο που διοργανώθηκε για τους επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου μπροστά από τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, αφού το υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού το παραδέχτηκε με γραπτή του δήλωση, τονίζοντας ότι πλήρωσαν και το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top