17χρονη βρήκε τραγικό θάνατο κάνοντας bungee jumping επειδή ο εκπαιδευτής δεν μιλούσε καλά Αγγλικά!

Της φώναξε «no jump» και εκείνη άκουσε… «now jump»

17χρονη βρήκε τραγικό θάνατο κάνοντας bungee jumping επειδή ο εκπαιδευτής δεν μιλούσε καλά Αγγλικά!

Σοκάρει ο τρόπος με τον οποίο ένα 17χρονο κορίτσι από την Ολλανδία έχασε την ζωή του ενώ έκανε bungee jumping.

To τραγικό περιστατικό, συνέβη το 2015. Η 17χρονη Vera Mol, είχε πάει στην γέφυρα Cabezon de la Sal στην Cantabria προκειμένου να εκτελέσει το εν λόγω extreme sport.

Ωστόσο τα κακά Αγγλικά και η κακή προφορά του εκπαιδευτή της, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Όπως διαβάζουμε στη «Daily Mail», η άτυχη Βέρα είχε ένα σχοινί που ήταν δεμένο στη μέση της, αλλά το σχοινί δεν ήταν δεμένο σε κάποιο σταθερό σημείο.

Κάποια στιγμή, ο εκπαιδευτής, της φώναξε «no jump» (δηλαδή «μην πηδήξεις»), αλλά λόγω της κακής του προφοράς, εκείνη άκουσε «now jump» (δηλαδή «πήδα τώρα»), με αποτέλεσμα να βουτήξει στο κενό και να βρει φρικτό θάνατο.

Αν και το απίστευτο περιστατικό έγινε πριν δυο χρόνια, η δίκη έγινε τώρα, με το δικαστήριο που εκδίκασε την τραγωδία, να την αποδίδει στα κακά Αγγλικά του εκπαιδευτή.

Όπως τονίστηκε στο δικαστήριο ο εκπαιδευτής δεν ακολούθησε το πρωτοκόλλο που προβλέπει ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η φράση «don't jump» που δεν κρύβει τον κίνδυνο παρανόησης.



Παράλληλα ο εκπαιδευτής θα έπρεπε να ελέγξει την ταυτότητα της άτυχης Βέρας ώστε να δει ότι δεν ήταν ενήλικη ενώ και η γέφυρα την οποία χρησιμοποιούσε ως βάση δεν ήταν νόμιμη σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top