ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από το φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο – Κρανίου τόπος η περιοχή

Μητέρα 6 παιδιών σώθηκε, αλλά συνειδητοποίησε ότι βγαίνοντας έξω είχε μαζί της μόνο τα τέσσερα από αυτά

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από το φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο

Ασταμάτητες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο που μέσα σε 15 λεπτά τυλίχθηκαν στις φλόγες, πιθανόν από έκρηξη ψυγείου.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων είναι εικόνες βιβλικής καταστροφής που θυμίζουν αρκετά την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο 27 ορόφων πύργων έχει τυλιχθεί από τις φλόγες και καίγεται από τις δύο τα ξημερώματα. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει το δυτικό Λονδίνο, ενώ κομμάτια του πύργου εκτοξεύονται ακόμα και σε απόσταση δέκα δρόμων μακριά από το σημείο της φωτιάς.

Αποκαμωμένοι πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά, όμως δεν μπορούν να πλησιάσουν καθώς ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ορατός.

Την ίδια ώρα οι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται στο φως προκαλούν δέος.

Μια μητέρα 6 παιδιών που έμενε στον 21ο όροφο του πύργου με το που ξέσπασε η φωτιά πήρε όλα της τα παιδιά και άρχισε να κατεβαίνει τους ορόφους για να σωθούν. Φτάνοντας όμως έξω από τον πύργο συνειδητοποίησε έντρομη ότι μαζί της είχε μόνο τα τέσσερα από τα έξι.

Οι αρχές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από τους 600 ενοίκους εγκλωβίστηκαν μέσα στον πύργο.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία, χωρίς να αναφέρουν πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top