Φάκελοι με ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ στα δικαστήρια του Τορίνο- Οι σχέσεις Ιταλών αναρχικών με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Οι δικαστές στους οποίους απευθύνονταν εκδίκασαν υποθέσεις που αφορούν τον αναρχικό χώρο-Πρώτη ανάρτηση:07-06-2017 17:49

Στα δικαστήρια του Τορίνο έφτασαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, δυο φάκελοι που περιείχαν εκρηκτικά.

Οι φάκελοι απευθύνονταν στους Ιταλούς δικαστικούς Αντόνιο Ρινάουντο και Ρομπέρτο Σπαράνια, οι οποίοι ασχολούνται με υποθέσεις σχετικές με τον αναρχικό χώρο, και περιείχαν μπαταρίες, εκρηκτικό και ηλεκτρικά καλώδια.

Εντοπίστηκαν, όμως, κι εξουδετερώθηκαν στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου, ενώ ένα μέρος του κτιρίου εκκενώθηκε για μια ώρα.

Τονίζουμε ότι ο Σπαράνια έχει διατάξει τη φυλάκιση 7 μελών της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας- FΑΙ, με την κατηγορία του σχεδιασμού και της εκτέλεσης επιθέσεων με χρήση εκρηκτικών, σε στόχους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τμήματα καραμπινιέρων.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η οργάνωση FAI φέρεται να είναι πίσω από την αποστολή των φακέλων αυτών, ενώ έχει σχέσεις με την ελληνική αναρχική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, όπως μετέδωσε ο Βαϊος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, οι ιταλικές αρχές είχαν επισημάνει το ενδεχόμενο αποστολής νέων εκρηκτικών πακέτων μέσα στον Ιούνιο.


 

Φωτογραφία από Corriere della Sera

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top