ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Αστυνομικοί στο Βερολίνο κατηγορούνται ότι εμπόδισαν τη σύλληψη του μακελάρη

Είχε αιματοκυλήσει την χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης

 Αστυνομικοί στο Βερολίνο κατηγορούνται σύλληψη μακελάρη

Αναβρασμός επικρατεί στην αστυνομία του Βερολίνου, καθώς χθες, Τετάρτη, υπήρξαν καταγγελίες ότι στελέχη της αστυνομίας πιθανόν να πλαστογράφησαν ένα έγγραφο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη του μακελάρη της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Βερολίνου, Αντρέας Γκάιζελ, ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστου και έχει ζητηθεί η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στους κόλπους της δικαστικής αστυνομίας της πόλης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι εδώ και πολλούς μήνες οι αρχές είχαν στοιχεία ώστε ο Άνις Άμρι, που αιματοκύλησε την πόλη να συλληφθεί, από τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν κάτω από το μικροσκόπιό τους.

Ένα από αυτά τα στοιχεία προέκυψε από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του 24χρονου Τυνήσιου μετά από πολύμηνες υποκλοπές, από τις οποίες προέκυψε ότι ο μακελάρης εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών από συμμορία, κάτι που έκανε τη σύλληψή του «απόλυτα εφικτή», όπως είπε ο Γερμανός υπουργός.

Καταγγέλλεται μάλιστα ότι στο έγγραφο αυτό που αποδείκνυε την εμπλοκή του Άμρι σε εμπόριο ναρκωτικών κάποιοι… άλλαξαν την ημερομηνία, για να κρυφτεί η αμέλεια των αστυνομικών κατά την παρακολούθηση, καθώς σε αυτό αναφέρεται ότι ο Τυνήσιος εμπλεκόταν σε μικρής κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών, που δε θα δικαιολογούσε τη σύλληψή του.

Η επίθεση του Άμρι στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αποκάλυψε τις αδυναμίες του ομοσπονδιακού συστήματος, όπου η όπου τη δικαιοδοσία για την επιβολή του νόμου ή τις παρακολουθήσεις μοιράζονται τα 16 ομόσπονδα κρατίδια και το ομοσπονδιακό κράτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top