«Να κάτσει φρόνιμα» συνέστησε ο Αμερικανός πρόεδρος,  Ντόναλντ Τραμπ, στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Πιονγιάνγκ είναι τεταμένες.

«Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Να κάθεται φρόνιμα» απάντησε ο Τραμπ.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει «σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο» τον οποίο θα ξεκινήσουν οι ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ στα Ηνωμένα Έθνη.

«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να επιλέξουν τη στρατιωτική δράση (…), η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο, τον οποίο θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ» τόνισε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγκ.

Επίσης, ο Χαν Σονγκ Ριόλ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σε δημοσιογράφο του BBC πως «θα πραγματοποιούμε περισσότερες πυραυλικές δοκιμές, σε εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση». Όπως είπε, θα μπορούσε να προκύψει γενικευμένος πόλεμος εάν οι ΗΠΑ είναι «αρκετά ριψοκίνδυνες ώστε να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά μέσα».

Tags: