Βουλευτής του ΑΚΡ ευχαριστεί Γερμανία και Ολλανδία γιατί αυξήθηκε το ποσοστό του «ναι»

«Εάν εμείς δε είχαμε δημοψήφισμα και εάν η Ολλανδία δεν είχε εκλογές, τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν»

«Εάν εμείς δε είχαμε δημοψήφισμα και εάν η Ολλανδία δεν είχε εκλογές, τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν» σχολιάζει σήμερα ο αρθρογράφος της Χουριέτ Αχμέτ Χακάν. 

Ο βουλευτής του ΑΚΡ Χουσεϊν Κοτζαμπιγίκ, δήλωσε στο τουρκικό κανάλι Α Χαμπέρ ότι ίσως να μην πρέπει να θυμώνουν με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς. «Ίσως θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και λίγο. Αύξησαν τις ψήφους μας κατά δύο μονάδες με αυτό τον τρόπο», ανέφερε.


AK Partili Vekil: Almanya ve Hollanda'ya... από haberler

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι κυρώσεις θα επιβάλει η Τουρκία εναντίον της Ολλανδίας. Ήδη έχουν εξαγγελθεί διπλωματικές κυρώσεις οι οποίες άρχισαν να εφαρμόζονται καθώς η Άγκυρα ζήτησε από τον πρόξενο της Ολλανδίας να μην επιστρέψει για κάποιο διάστημα στην Τουρκία. Οι εκτιμήσεις λένε ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής εμπορικών ή οικονομικών κυρώσεων και πως ενδεχομένως να υπάρξουν κυρώσεις στον στρατιωτικό τομέα και τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών. 

Πάντως ομάδα Τούρκων χάκερς γνωστοί ως Cyber Warrior Akincilar επιτέθηκαν σε κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ολλανδίας. Σε εκατοντάδες σελίδες εμφανίστηκε στη πρώτη σελίδα η τουρκική σημαία και φωτογραφία Ερντογάν με μήνυμα:

«Έι Ευρώπη, εσείς αναφέρεστε σε δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ο φόβος σας για την Τουρκία έμφάνισε την πραγματική ρατσιστική, φασιστική νοοτροπία σας».

Μέλος της ομάδας δήλωσε: «Όλες οι κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ολλανδίας είναι στόχος μας και θα παραλύσουμε τη ζωή τους. Αν αυτή δεν θα μας αφήσουν να ηρεμήσουμε, ούτε αυτοί θα ημερήσουν».

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top