Λεπέν: Η Γαλλία δεν είναι το μπουρκίνι, είναι η Μπριζίτ Μπαρντό

Άρση ασυλίας από το Ευρωκοινοβούλιο και απώλειες στις δημοσκοπήσεις

Ενάμιση μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί για τις 23 Απριλίου, δημοσκόπηση δείχνει ότι η Μαρίν Λεπεν και ο Εμανουέλ Μακρόν μονομαχούν στήθος με στήθος. Η Μαρίν Λεπέν παρά ταύτα διατηρεί το προβάδισμα με 26% έναντι 24% του Μακρόν.

Η Μαρίν Λεπέν ήταν προσκεκλημένη του Άντερσον Κούπερ στην εκπομπή 60 minutes του CBS. Στην ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου «αν πρέπει να επιτρέπεται στις μουσουλμάνες να φορούν κάλυμμα της κεφαλής σε δημόσιους χώρους», η Λεπέν απάντησε «Αυτή δεν είναι η Γαλλία. Η Γαλλία δεν είναι μπουρκίνι στις παραλίες. Η Γαλλία είναι η Μπριζίτ Μπαρντό».

Μία μέρα μετά την άρση της ασυλίας της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Λεπέν απάντησε στην απόφαση των ευρωπαίων βουλευτών και διεμήνυσε στους Γάλλους δικαστές ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε δικαστική κλήτευση πριν από την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας. «Το καθήκον ενός εκλεγμένου προσώπου είναι να αποκηρύσσει τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού φονταμενταλισμού», σχολίασε η Λεπέν

Η Γαλλίδα πολιτικός κατέκρινε της γαλλική δεξιά που ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ 45.000 υπογραφές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν έως τώρα οι διοργανωτές του "Ναι μπορούμε", της καμπάνιας που θα ήθελε τον Μπαράκ Ομπάμα ως πρόεδρο της Γαλλίας. Φυσικά πρόκειται για ένα αστείο, που είναι όμως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Η συμβολική προσπάθειά τους είναι να φθάσουν το ένα εκατομμύριο υπογραφές έως τις 15 Μαρτίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top