Προκαλεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας: «Στείλτε τους 8 πίσω»!

«Πολιτική» χαρακτήρισε την απόφαση - Υπονοούμενα για τις σχέσεις Ελλάδας και PKK

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ,  ανέλαβε την σκυτάλη των προκλητικών  δηλώσεων κατά της χώρας μας, στις οποίες εκτός από την απαίτηση να σταλούν στην Άγκυρα οι  8 Τούρκοι κατηγορούμενοι (παραβλέποντας πως πρόκειται για απόφαση ανώτατου δικαστηρίου), περιλαμβάνονται αυτή τη φορά υπονοούμενα για τις σχέσεις της Ελλάδας με την τρομοκρατία!  

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ καθαρά,  δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», ανέφερε ο Ισίκ, σε ομιλία του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

«Αναμένουμε ότι η γειτονική μας χώρα Ελλάδα θα τους επιστρέψει στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο ίδιος  για τους 8 αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Αν είναι αθώοι, θα απαλλαγούν. Αν είναι ένοχοι, θα λάβουν την τιμωρία τους. Δυστυχώς όμως, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, μετά από δίκη μηνών, είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, είναι μία πολιτική απόφαση. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιστραφούν 8 άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος;», ρώτησε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ακόμη πιο προκλητική ίσως ήταν η σύνδεση της απόφασης του Αρείου Πάγου, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, με δήθεν υποκίνηση της δράστης του PKK και τρομοκρατών στην Τουρκία από την Ελλάδα, σε ένα σενάριο σύνηθες κάποτε στην γειτονική χώρα από το κεμαλικό καθεστώς και τα κόμματα- εκφραστές  του,  τα οποίο διαδέχθηκε στην εξουσία ο Ρ.Τ. Ερντογάν.  

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Ισίκ:       

 «Ξέραμε μέχρι τώρα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα. Με την απόφασή της, η Ελλάδα αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι μία άδικη απόφαση και καλούμε την Ελλάδα να τη διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστραφούν αυτοί οι 8 στην Τουρκία», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top