ΜΑΚΕΛΕΙΟ Βερολίνου-Τα λάθη των Γερμανών αστυνομικών πριν και μετά την τραγωδία

Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε και οι "μηχανές" της Μέρκελ!

Οι γερμανικές αρχές, αλλά και ο γερμανικός τύπος, συνηθίζουν να επικρίνουν τους πάντες και να εξάρουν τον δικό τους συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο δράσης. Την Δευτέρα επιτέθηκαν στη χώρα μας, διότι ο Αφγανός μετανάστης αφέθηκε ελεύθερος και πήγε στη Γερμανία, όπου βίασε και σκότωσε νεαρή κοπέλα.

Όμως, η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, δείχνει σωρεία αδυναμιών της Γερμανικής αστυνομίας.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Βαϊος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «οι γερμανοί αστυνομικοί υπέπεσαν σε απίστευτα λάθη. Έπιασαν καταρχάς λάθος άνθρωπο! Ο λόγος για τον 23χρονο Πακιστανό, ο οποίος επί 30 ολόκληρες ώρες μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των γερμανικών αρχών, με αποτέλεσμα να  ατονήσουν οι έρευνες για τον … πραγματικό δράστη».

Επίσης, όπως επεσήμανε ο Βαϊος Σύρρος, «οι γερμανοί δεν βρήκαν οπτικό υλικό, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές κάμερες και υπήρχε παράλληλα και πολύς κόσμος στο χριστουγεννιάτικο παζάρι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Γερμανοί δεν εντόπισαν εγκαίρως αξιόπιστους μάρτυρες, που θα έδιναν στοιχεία για τον πραγματικό δράστη!

Επίσης συνέβη το απίστευτο, «δεν υποπτεύτηκε κανείς αστυνομικός της περιοχής, πως ένα φορτηγό έκανε βόλτα γύρω- γύρω επί 35 λεπτά από το παζάρι, προσπαθώντας να βρει ένα χώρο, για να εισβάλει και να προκαλέσει τον όλεθρο».

Τέλος, οι γερμανοί αστυνομικοί καθυστέρησαν περίπου 30 ώρες να βρουν τα στοιχεία του Τυνήσιου, τα στοιχεία της ταυτότητας του οποίου ήταν μέσα στο φορτηγό!  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top