Μία ακόμη μέρα αργίας για τα Χριστούγεννα κέρδισαν οι Σλοβένοι.

Οι βουλευτές αποφάσισαν να κάνουν πάλι αργία την Δεύτερα 2 Ιανουαρίου, που είχε καταργηθεί πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν πήραν μέτρα λιτότητας. Σκοπός τους είναι να ευχαριστήσουν τους πολίτες τους για τις “θυσίες” τους.

«Έχει έρθει η ώρα να δείξουμε στον λαό ότι μπορούμε να πάμε μπροστά», εξήγησε ο Σλοβένος κεντρώος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ ανακοινώνοντας το μέτρο αυτό που ψηφίστηκε σήμερα (13-12-2016) από το Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία 90 βουλευτών.

Οι δυσκολίες για την Σλοβενία ξεκίνησαν το 2013 εξαιτίας των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα. Η χώρα αυτή των 2 εκατομμυρίων κατοίκων αναγκάστηκε τότε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, το οποίο συνοδεύτηκε από πολλές ιδιωτικοποιήσεις.

Η Σλοβενία στοχεύει σε ανάπτυξη 2,3% φέτος και 2,9% το 2017, αφού κατέγραψε ανάπτυξη 2,3% το 2015.Το κόμμα του Τσέραρ είναι αντιμέτωπο εδώ και αρκετούς μήνες με την αντίδραση των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, τα οποία επικρίνουν την κυβέρνηση για τη συνέχιση πολλών μέτρων λιτότητας.

Tags: