«Όλα ξεκίνησαν από τον Γιάννη. Και οι δύο κοπέλες ήταν θύματα του. Τις είχε και τις δύο για να παίζει. Μπλεκόντουσαν και χτυπιόντουσαν. Έμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια. Διέλυσε δυο σπίτια. Στη κόρη μου είχε πεί ότι ήταν χωρισμένος» τόνισε ο πατέρας της 27χρονης κατηγορουμένης Νικολέτας Παπαϊωάννου, η οποία κάθεται στο εδώλιο για τη δολοφονία της 35χρονης εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της, πέρσι τον Αύγουστο στο Κορωπί.

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη είχε δυο παιδιά με τον 41χρονο. Η κατηγορουμένη, είχε αποκτήσει επίσης δυο παιδιά με τον Γιάννη Θεοδωρή, στο πλαίσιο ερωτικής σχέσης που είχαν συνάψει επί σειρά ετών. 

Ο πατέρας της κατηγορουμένης, επισήμανε μεταξύ άλλων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη για το πολύκροτο έγκλημα : «Έπρεπε να τον είχα διώξει. Έλεγα στη κόρη μου ότι "σας κοροϊδεύει και τις δύο". Και ο πατέρας της Θεοδώρας όμως μου είχε πει: "Αυτός κατέστρεψε εμάς, θα καταστρέψει κι εσάς"».

Όπως κατέθεσε, είχε δεχθεί επίθεση από τον 41χρονο, ο οποίος μια ημέρα μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, πήγε στο σπίτι του στο Κορωπί και τον πυροβόλησε. «Ήθελε να κάνει τον καλό στην άλλη οικογένειά του. Ήρθε και με πυροβόλησε στο σπίτι μου, εκεί που ήταν τα δυο παιδιά του» είπε ο Δ. Παπαϊωάννου για την επίθεση που δέχθηκε από τον 41χρονο.

Υποστήριξε ότι το θύμα απειλούσε την κόρη του και όχι το αντίστροφο: «Η κόρη μου ήταν ήρεμη και αγαπητή, δεν έχει βιαιότητα. Σίγουρα είχε βγει εκτός αυτού. Είχε βγει η Θεοδώρα και την είχε απειλήσει για τη ζωή του παιδιού της. Της είχε πει ότι "θα σκοτώσω το μπάσταρδό σου..."» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ παρέδωσα την κόρη μου στην αστυνομία. Είχε πάρει το αυτοκίνητο (σ.σ. μετά το έγκλημα) και περιφερόταν μαζί με το παιδί της. Τους πήρα και πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ήταν στεναχωρημένη και φοβισμένη, έτρεμε. Μου είπε ότι δεν είχε χτυπήσει τη Θεοδώρα θανάσιμα... Τη ρώτησα, "την σκότωσες"; "Όχι", μου είπε, "ήταν όρθια" και της είπα "πάμε να την δούμε στο Κέντρο Υγείας"».

Όσο για το μαχαίρι που είχε πάνω της η κατηγορουμένη, ο πατέρας της είπε ότι το είχε αγοράσει λίγο πριν από το έγκλημα για το σπίτι επειδή δεν είχαν μαχαίρια, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η δολοφονία της 35χρονης από την κόρη του δεν ήταν προσχεδιασμένη. «Πήρε το μαχαίρι και πήγε να υπερασπιστεί το παιδί. Μου είπε ότι την τρύπησε λίγο στην πλάτη για να τη φοβίσει, να αφήσει το παιδί και να φύγουν και ότι δεν έβαλε το μαχαίρι μέσα», επανέλαβε.

Ο πατέρας της κατηγορουμένης ανέφερε ακόμη ότι παντού άκουγε άσχημα λόγια για τον ερωτικό σύντροφο της κόρης του. «Δεν έχω καμία σχέση με το Γιάννη και δεν θέλω να έχω. Και κανείς να μην έχει σχέση με τέτοιους ανθρώπους. Δυο κοπελάρες και να σφάζονται για το Γιάννη είναι δυνατόν; Να τις ξεγελάει και τις δυο;Και να ξεγελάει και εμάς τους υπολοίπους, δυο οικογένειες; Τι πατέρα να δουν αυτά τα παιδιά αύριο; Τα εγγόνια μου και τα δικά του;», είπε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσε φίλη της άτυχης Θεοδώρας Πασπαλά, η οποία τόνισε ότι έβλεπε το θύμα να έχει φοβίες και έντονη ανησυχία από το 2014 και μετά. «Δεν μου έλεγε όμως γιατί ήταν ανήσυχη,  τα κρατούσε μέσα της, δεν ήθελε να μιλά για την οικογένειά της», είπε η μάρτυρας για την 35χρονη και συνέχισε: «Κάποια στιγμή μου μίλησε το 2015. Μου είπε ότι ο άνδρας της έχει εξωσυζυγική σχέση και ότι έχει αποκτήσει και παιδί».

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη, μιλώντας για το θύμα: «Είχα δει ότι δεχόταν συνεχείς κλήσεις και ότι έκλεινε το τηλέφωνό της, εγώ τότε νόμιζα ότι την έπαιρναν οι τράπεζες. Μετά μου είπε ότι την έπαιρνε τηλέφωνα η κατηγορουμένη και ότι την παρακολουθούσε έξω από το σπίτι της.Μου είπε ότι η Παπαϊωάννου την είχε χτυπήσει στο συνεργείο του άνδρα της».

Ακόμη, στην κατάθεσή της η φίλη του θύματος, είπε: «Όταν πήγαινα στο σπίτι της, μου ζητούσε να καθίσω μέχρι αργά, μου έλεγε, φοβάμαι. Πήγαινε πολύ νωρίς στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά και την είχα ρωτήσει το γιατί και μου έλεγε συνεχώς φοβάμαι. Μου είχε πει ότι θα έκανε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά δεν μου είχε πει για απειλές. Προσπαθούσα να της πω κάνε κάτι. Έβλεπα μία φοβισμένη γυναίκα και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί, αφού είχαν χωρίσει».

Στη συνέχεια, η μάρτυρας κατέθεσε για την στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία της φίλης της: «Το έμαθα από την αδελφή της Θεοδώρας με πήρε τηλέφωνο. Έφυγα τρέχοντας από τη δουλειά, πήγα στο σπίτι της και είδα τα δυο παιδιά απ έξω.Το μόνο που μου είπαν τα παιδιά είναι «συγγνώμη που σας πήραμε από τη δουλειά σας, σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Η φίλη του μπαμπά μπήκε μέσα στο σπίτι και χτύπησε τη μαμά». Είχα παγώσει. Με ρωτούσαν «τι κάνει η μαμά».

Tags: