ΞΑΝΑ στόχος αντιεξουσιαστών ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος-ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες βδομάδες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

Λίγες βδομάδες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αίθουσα που έκανε μάθημα.

«Ούτε στις σχολές ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» φώναζαν οι εισβολείς ενώ ο καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών παρέδιδε μάθημα στην αίθουσα του Πανεπιστημίου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι εισβολές κρατούσαν πανό ενώ κατέγραφαν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα. Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα ανέβασαν τo βίντεο στο διαδίκτυο.

Η εισβολή των αντιεξουσιαστών που ο καθηγητής χαρακτήρισε «εκδρομείς» με ανάρτηση του στο facebook κράτησε 40 λεπτά.

Ο καθηγητής προτίμησε να τους απαντήσει με την ανάρτηση του στο λογαριασμό του. Εκεί μεταξύ άλλων δήλωσε περήφανος για τους φοιτητές του που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

«Δεν γράφω αυτό το σημείωμα για να αφηγηθώ το θλιβερό περιστατικό. Ο βασικός λόγος είναι για να ευχαριστήσω τους φοιτητές που ήσαν παρόντες και με τη γενναία και αποφασιστική στάση τους απέτρεψαν την έκδηλη διάθεση των “εκδρομέων” για σωματική βία. Τους απονομιμοποίησαν πλήρως και στο τέλος τους έφεραν σε εμφανή αμηχανία με αποτέλεσμα οι “εκδρομείς” να αποχωρήσουν ηθικά ηττημένοι.

Συγκινητική ήταν στο τέλος του μαθήματος η προστατευτική στάση των φοιτητών μου να φύγουμε όλοι μαζί από την αίθουσα και από τον χώρο του Πανεπιστημίου για να μην πάθω τίποτα εάν βγω έξω μόνος. Παιδιά, με κάνατε υπερήφανο!  Μέσα στη μαυρίλα της εποχής που ζούμε, μέσα σε αυτή τη φαιά πραγματικότητα που μας περιβάλλει από όλες τις μεριές, μου δείξατε ότι υπάρχει ελπίδα, ότι η ελπίδα είστε εσείς, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι εσείς είστε το μέλλον για το οποίο αξίζει να συνεχίζουμε να πολεμάμε. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λίγες εβδομάδες πριν τρεις νεαροί είχαν χτυπήσει με μανία τον καθηγητή στο κεφάλι επειδή τους είχε κάνει παρατήρηση καθώς έγραφαν συνθήματα  με σπρέι μπογιάς στους τοίχους του Πανεπιστημίου.

Όσοι είχαν βρεθεί μπροστά στην συμπλοκή είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε μεταφέρει τον καθηγητή στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου του έγιναν 6 ράμματα το κεφάλι. Οι πρυτανικές αρχές έχουν έρθει σε συνεννόηση με τις φοιτητικές παρατάξεις  να μην γράφουν συνθήματα στους τοίχους αλλά να διατηρούν καθαρό το ίδρυμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top