Θα σας εξαφανίσομεν! Η θρυλική ατάκα του Ανδρέα Μαυρογιαλούρου (που ενσάρκωσε μοναδικά ο Λάμπρος Κωνσταντάρας) στο αριστούργημα του Αλέκου Σακελλάριου «Υπάρχει και Φιλότιμο» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Δε ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά σίγουρα η κυβέρνηση θέλει να μας εξαφανίσει (όχι ότι οι προηγούμενες τα είχαν πάει καλύτερα), αλλιώς δεν εξηγείται πως από το σκίσιμο των μνημονίων έφτασε στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα συμπληρωματικά μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα (4ο μνημόνιο λέγεται).

Και μπορεί ο πρωθυπουργός μας να είναι έτοιμος να βάλει γραβάτα την ερχόμενη Δευτέρα (22 Μαίου) στο επερχόμενο Eurogroup, ο ελληνικός λαός όμως είναι έτοιμος να πετάξει τις γραβάτες και να πάρει ζουρλομανδύες. Ναι, αυτό το λευκό φορεματάκι που σου φοράνε ανάποδα οι κύριοι με τα άσπρα.

Με την ανεργία να καλπάζει, κυρίες και κύριοι, ανάπτυξη δεν έρχεται. Και μπορεί να μην ξέρω οικονομικά, αλλά μπακαλίστικα, όπως και ο κύριος Καραγιαννίδης - ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο εισηγητής του πολυνομοσχεδίου (με τα βαρύτατα μέτρα) - αλλά σύμφωνα με την Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα είναι 23,5%. Μιλάμε δηλαδή για θλιβερή πρωτιά της χώρας τόσο στην Ε.Ε (στην οποία η ανεργία ήταν στο 8%), όσο και σε επίπεδο Ευρωζώνης (κυμάνθηκε στο 9.5%).

Με την υπερφορολόγηση κυρίες και κύριοι, ανάπτυξη δεν έρχεται. Η συνεχής αφαίμαξη των συνεπών φορολογουμένων και των οργανωμένων επιχειρήσεων, μόνο στραγγαλίζει την οικονομική δραστηριότητα. Τα δε νοικοκυριά υφίστανται συνεχή μείωση στο εισόδημά τους.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αφού... μειώνεται το εισόδημα, περιορίζεται η κατανάλωση. Όσο περιορίζεται η κατανάλωση, τόσο μειώνονται οι φόροι που εισπράττει το δημόσιο. Άρα, μιλάμε για ένα ατέρμονο σπιράλ που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

Με την ακρίβεια κυρίες και κύριοι, ανάπτυξη δεν έρχεται. Αλήθεια, το ξέρουν στην κυβέρνηση πως στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές δεν ισχύει το άβατο; (Αυτό ισχύει μόνο στα πανεπιστήμια για να δρουν ανενόχλητοι οι μπαχαλάκηδες και να βρίσκουν καταφύγιο κακοποιά στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με την πανεπιστημιακή κοινότητα). Μπορούν να πάνε μια βόλτα να δουν τις τιμές που διαρκώς παίρνουν την ανηφόρα. Ακόμη και το γάλα περιόρισαν οι Έλληνες για να τα βγάλουν πέρα.

Γι΄αυτό σας λέω θα μας εξαφανίσουν…κι ας μη μας το λένε!

Tags: