Μαμά μεγάλωσα και κατάλαβα...

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η σχέση μάνας κόρης είναι από τις πιο σημαντικές στη ζωή

«Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις» , μου έλεγες. Κι εγώ μεγάλωσα και κατάλαβα. Κατάλαβα πως το να είσαι καλή μάνα είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.

Όμως εσύ δεν είσαι μόνο καλή μάνα. Είσαι καλή σύζυγος, καλή αδερφή, καλή κόρη, καλή θεία, καλή ανιψιά, καλή ξαδέρφη, καλή φίλη, καλή γειτόνισσα. Είσαι καλός άνθρωπος με Α κεφαλαίο.

Πάντα είσαι εκεί για όλους. Ακόμα και για αυτούς που δεν ξέρεις ότι θα χρειαστούν την ανάγκη σου. Δεν σου αρέσει να λες πολλά αλλά να κάνεις. Και αυτό πάντα θα το θαυμάζω σε σένα.

Θα θαυμάζω την ευκολία με την οποία βάζεις πάνω από εσένα τους ανθρώπους που αγαπάς. Τον τρόπο που τους ακούς και τους φροντίζεις.

Όλοι έχουμε τον…. συνδετικό μας κρίκο!

Μαμά, μεγάλωσα, κατάλαβα και εκτίμησα. Εκτίμησα όλες εκείνες τις φορές που ξενύχτησες για μένα, που ανησύχησες, που φώναξες, που υπερέβαλες, που μετάνιωσες, που χαμογέλασες, που έγινες περήφανη, που λύγισες.

Μαμά, μεγάλωσα. Μεγάλωσα και έβαλα στην άκρη τον εγωισμό του μικρού παιδιού που ήμουν κάποτε. Τα τείχη μαμάς-παιδιού έπεσαν και πλέον μια καινούργια σχέση έχει δημιουργηθεί… αυτή της φιλίας.

Μαμά, μεγάλωσα και κατάλαβα πως είσαι ο άνθρωπος που προσπάθησε και προσπαθεί περισσότερο από όλους για τη δική μου ευτυχία.

Μαμά μεγάλωσα και κατάλαβα πόσο πολύ σε αγαπώ.

Σε ευχαριστώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top