Όταν συνάντησα την… Ευτυχία

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Το Happy Εnd μιας συγκλονιστικής ιστορίας

Την Ευτυχία τη γνώρισα όταν νοσηλευτήκαμε στον ίδιο θάλαμο ενός νοσοκομείου. Μια γλυκύτατη κοπέλα, μαμά ενός 10χρονου αγοριού, ομιλητική και ευχάριστη. Θαύμασα σε εκείνη το πόσο όμορφα και γλυκά μιλούσε για τον άντρα της και παράλληλα, μου έκανε εντύπωση που είχε έρθει μόνη της στο νοσοκομείο, παρόλο που την επόμενη μέρα θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση. Το βράδυ της ίδιας μέρας, μου εκμυστηρεύτηκε την ιστορία της. 

Η Ευτυχία είναι το πρώτο παιδί των γονιών της. Τον μπαμπά της έχει να τον δει από τα 10 της χρόνια. Η μαμά της ανέθρεψε μόνη της την ίδια και την αδελφή της. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια της μητέρας της που είχε πέσει θύμα ασέλγειας από την ίδια της την οικογένεια, δημιούργησαν στη γυναίκα ψυχωσικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται την πλήρη φροντίδα της Ευτυχίας. Η μητέρα της Ευτυχίας δεν έχει κανέναν άλλο στον κόσμο, αφού έχασε τη δεύτερη κόρη της, πριν από λίγα χρόνια. Η αδελφή της είχε μπλεχτεί στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών. 

Την άκουγα αποσβολωμένη, και όχι επειδή ήταν η πρώτη φορά που άκουγα μια τέτοια συγκλονιστική ιστορία. Σκεφτόμουν πόσα απανωτά χτυπήματα της μοίρας μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος…

Σε όλο αυτό το «μαύρο» τοπίο, μια ακτίνα φωτός, ο Νικόλας. «Ο άντρας μου είναι διαμάντι» μου έλεγε. Μιλούσε για εκείνον και τον γιο τους, Κωνσταντίνο και τα μάτια της έλαμπαν. Η Ευτυχία είχε έρθει μόνη της στο νοσοκομείο, καθώς ο άντρας της έπρεπε να φροντίσει στο σπίτι τον γιο τους αλλά και τη μητέρα της…

Είμαι σίγουρη πως δεν μπορώ να αποτυπώσω σ' ένα κείμενο πώς ένιωσα με την ιστορία της Ευτυχίας και πόσες σκέψεις με κατακλύζουν από τότε… Για μένα η Ευτυχία είναι μια μαχήτρια της ζωής, η οποία παρά τις τόσες κακουχίες δεν έχει χάσει το χαμόγελό της και την αγάπη της για τους ανθρώπους. Που ξέρει να εκτιμά και να ανταποδίδει το καλό.

Και ξέρετε τι διαπιστώνω…; Οι «πρωταθλητές της ζωής» που τυγχάνει να συναντώ και καταλήγω τόσο πολύ να θαυμάζω… έχουν στο τέλος πάντα “Happy End”. 

*Η ιστορία είναι αληθινή, τα ονόματα φανταστικά.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top