Δραματική διάσωση μετά από συντριβή υδροπλάνου

Όλοι οι επιβαίνοντες διεσώθησαν

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή διέσωσε τον πιλότο και άλλους δέκα επιβάτες την Τρίτη, λίγες ώρες μετά την πτώση του αεροπλάνου, που εκτελούσε ναυλωμένη πτήση προς την κωμόπολη  Ketchikan. 

Ο πιλότος είπε σε έναν ερευνητή ότι είχε αφήσει ένα καταφύγιο στο νησί Noyes λίγο πριν από τις 7:50 π.μ.με τους επιβάτες και τα ελαφρά φορτία να κατευθύνονται, δήλωσε ο Clint Johnson του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών στην Αλάσκα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, δήλωσε ο πιλότος, παρατήρησε την άνοδο του εδάφους μπροστά και προσπάθησε να κερδίσει το υψόμετρο για να το αποφύγει.

Το αεροπλάνο τύπου de Havilland Otter, κατέπεσε όταν σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου, ο πλωτήρας του χτύπησε σε ένα εξόγκωμα του ορεινού εδάφους, που τον αιφνιδίασε. Προσπάθησε με τους χειρισμούς του να κερδίσει γρήγορα ύψος, όμως εξαιτίας του φορτίου, το αεροπλάνο δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έτσι το χτύπημα ήταν αναπόφευκτο.     

Η συντριβή συνέβη γύρω στις 8:35 π.μ.. Για καλή τύχη των επιβατών, το  αεροπλάνο ήταν εξοπλισμένο με έναν εντοπιστή έκτακτης ανάγκης που βοήθησε την ομάδα διάσωσης να εντοπίσει την τοποθεσία της συντριβής, τη στιγμή που η ορατότητα ήταν περιορισμένη στο ένα τέταρτο του μιλίου, όπως δήλωσε ο Charly Hengen, αστυνομικός της ακτοφυλακής Charly Hengen.

Το νησί  Prince of Wales,βρίσκεται στο νότιο άκρο της Αλάσκας και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στις ΗΠΑ με έκταση 2.577 τετραγωνικά μίλια 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top