Θέλεις να φτιάξεις ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο γλυκό για την Ημέρα των Ερωτευμένων;
Αγίου Βαλεντίνου: Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι - Τι να μαγειρέψεις
Ο Χρήστος Μοίρας πρότεινε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star να φτιάξουν μία λαχταριστή σοκολατόπιτα.
Υλικά
· 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 80 γρ. κακάο
· 200 γρ. ζάχαρη
· 250 ml γάλα
· 2 αβγά
· 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο
· 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
· ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Για το σιρόπι
· 3 κ.σ. κακάο
· 200 γρ. ζάχαρη
· 200 ml νερό
· 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
· 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
· 80 γρ. λευκή κουβερτούρα
O Χρήστος Μοίρας έφτιαξε τη σούπα που θα θες να τρως συνέχεια
Εκτέλεση της Συνταγής
Για το σιρόπι, σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Σ’ ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ζεστό γάλα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό λεμονιού. Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Μόλις το κέικ βγει από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο
Λιώνουμε τη μαύρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Καλύπτουμε το κέικ με τη μαύρη κουβερτούρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και την περιχύνουμε πάνω από τη μαύρη κουβερτούρα, δημιουργώντας όμορφες διακριτές στρώσεις.
Αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.