Χοιρινό κοκκινιστό με μήλα

Συνταγή για πεντανόστιμο κοκκινιστό

Μία πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Χοιρινή τηγανιά με ρύζι μπασμάτι

Ο σεφ ετοίμασε χοιρινό κοκκινιστό με μήλα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Χοιρινό με κυδώνια: Μία υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά για το χοιρινό.

· 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε μερίδες
· 20γρ. ελαιόλαδο
· 2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
· 3 καρότα, χοντροκομμένα
· 2 κολοκύθια, χοντροκομμένα
· 2 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα
· 2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
· 2σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 1 φύλλο δάφνης
· 400γρ. ντομάτες κονκασε
· 400γρ. νερό
· 20γρ. λευκό κρασί
· 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
· Φρέσκο θυμάρι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση για το χοιρινό

· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το χοιρινό αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.
· Αφαιρούμε το χοιρινό σε ένα μπολ και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα κολοκύθια, το σέλινο και τα μήλα.
· Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε και το σκόρδο. Συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα.
· Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό την ζάχαρη και την δάφνη.
· Προσθέτουμε και το χοιρινό μας πάλι στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα 15 λεπτά περίπου. Κατά την διάρκεια ελέγχουμε για υγρά και προς το τέλος για αλάτι και πιπέρι.
· Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι από πάνω το χοιρινό μας και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top