Απολαυστικές συνταγές με μαρμελάδα φράουλα!

Καλοκαιρινά γλυκά με μαρμελάδα φράουλα για όλη την οικογένεια

Οι φράουλες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, ενώ μπορούμε να τις συναντήσουμε σε αρκετές παραλλαγές και μέσα σε εντυπωσιακές και πολύ γευστικές συνταγές με μαρμελάδα φράουλα. 

Φτιάξε την πιο νόστιμη τάρτα φράουλα!

Παρακάτω σας δείχνουμε τρεις εύκολες και γρήγορες συνταγές. 

Συνταγές για γλυκά με μαρμελάδα φράουλα

Λαχταριστό και δροσερό Cheese Cake

Υλικά

Για τη βάση:
1 πακέτο Μπισκότα 
100 γρ. Βούτυρο
Κανέλα
Για το cheesecake:
1 ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο/φράουλα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο, 2 πρέζες κανέλα και 1 πρέζα αλάτι.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μια ελαφριά σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ομογενοποιούμε.
  • Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από την βάση των μπισκότων και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.

Φτιάξε μόνη σου light σπιτικό παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη!

Κέικ με μαρμελάδα φράουλα και καρύδια

Δες εδώ κι άλλες συνταγές για κέικ

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
5 αυγά
330 gr γάλα
330 gr ζάχαρη
250 gr μαργαρίνη η βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
40 gr καρύδια σπασμένα
4 βανίλιες σκόνη
1,5 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 αέρα και βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ βούτυρο με ζάχαρη για 10 λεπτά μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι μαζί με το κακάο χτυπάμε και μόλις δούμε την επιθυμητή υφή βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.

Mαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα

Δροσερή, φρέσκια σαλάτα με κίτρινο τυρί και μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 φλιτζάνια φύλλα ρόκας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κίτρινο τυρί 
Αλάτι και πιπέρι μαύρο σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι κομμένες φράουλες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο κάσιους ή βούτυρο αμυγδάλου
Δυόσμο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα φύλλα ρόκας, το κίτρινο τυρί, τις φράουλες και τους ξηρούς καρπούς σε μία σαλατιέρα.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο, κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σε όλη τη σαλάτα, προσθέτουμε έξτρα αλάτι και πιπέρι -αν χρειάζεται- και στολίζουμε με δυόσμο.
  • Μία κούπα φρέσκες φράουλες (166 γραμμάρια) περιέχει μια σειρά από σημαντικά θρεπτικά συστατικά στις ακόλουθες ποσότητες:

Ήξερες ότι..
Οι φράουλες περιέχουν μια σειρά από ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελλαγικό οξύ, η κερσετίνη και η καμπφερόλη. Όλα αυτά έχουν αποδειχθεί ότι έχουν προστατευτικά αποτελέσματα έναντι ορισμένων τύπων καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα η θρεπτική αξία της φράουλας:

Θερμίδες: 53 kcal
Πρωτεΐνη: 1,11 g
Υδατάνθρακες: 12,75 g
Διαιτητική ίνα: 3,3 g
Ασβέστιο: 27 mg
Σίδηρος: 0,68 mg
Μαγνήσιο: 22 mg
Φώσφορος: 40 mg
Κάλιο: 254 mg
Βιταμίνη C: 97,6 mg
Φολικό οξύ: 40 μικρογραμμάρια (mcg)
Βιταμίνη Α: 20 διεθνείς μονάδες (IU)

Σνακ σοκολάτας με καρύδα και φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα: Φτιάξτε τη μόνοι σας στο σπίτι!

Είναι η κατάλληλη περίοδος να φτιάξουμε μία μαρμελάδα φράουλας, αφού θα τις βρίσκουμε για λίγο καιρό ακόμη στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 


Υλικά

1 κιλό φράουλες

350γρ ή 500 γρ ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε)
1 λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις βάζουμε με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη και προσπαθούμε να τις λιώσουμε όσο γίνεται. Αν προτιμάμε πιο λεία τη μαρμελάδα, τις πολτοποιούμε, αν τη θέλουμε πιο σπιτική, αφήνουμε μεγαλύτερα κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια (1 βανιλίνη ή τρεις σταγόνες βανίλια σιρόπι).
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
  • Την επόμενη μέρα αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, περίπου 30 λεπτά.
  • Όταν γίνει το δέσιμο, η μαρμελάδα θα έχει κρατήσει το χρώμα και τα αρώματά της.
  • Ρίχνουμε μέσα και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αμέσως μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζακια τα οποία και κλείνουμε καλά. Όταν κρυώσουν, είναι έτοιμα!

Φτιάξε μόνος σου την πιο δροσερή και light τάρτα με φράουλες και κρέμα

Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110ο C στον αέρα. Σε ένα ταψάκι έχουμε τοποθετήσει όλα τα βαζάκια μας ανοιχτά και τα καπάκια τους επίσης ανοιχτά, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει πάρα πολύ καλά. Τα βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και κατευθείαν, όπως είναι ζεστά, τα γεμίζουμε. Φροντίζουμε και η μαρμελάδα να είναι ζεστή. Σφραγίζουμε καλά και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε κενό αέρος και εμποδίζουμε την αποσύνθεση.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top