Λαχταριστοί κουραμπιέδες με άλειμμα φουντουκιού

Πώς να φτιάξετε τους πιο λαχταριστούς κουραμπιέδες

Αντίστροφα για τα Χριστούγεννα έχουμε αρχίσει να μετράμε και ο Σταύρος Βαρθαλίτης είπε να δείξει στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία συνταγή για κουραμπιέδες.

Πώς θα φτιάξεις Christmas tree cookies, χωρίς ζάχαρη

Οι κουραμπιέδες που έφτιαξε δεν ήταν οι κλασικοί αλλά είχαν άλειμμα φουντούκι.

Συνταγή για σοκολατένια πουτίγκα!

Υλικά της Συνταγής 

160γρ βούτυρο
160γρ μαργαρίνη/λάδι καρύδας
50γρ άλειμμα με φουντούκι 
100γρ ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη
1 κρόκο
150γρ αμύγδαλο
400-450γρ αλευρι 
1 κουταλάκι κοφτό μπέικινγκ πάουντερ 
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Άλειμμα φουντουκιού για γκλασάρισμα 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την μαργαρίνη, τα οποία είναι σε θερμοκρασία δωματίου, στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν αφράτα. Ταυτόχρονα Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα και βάζουμε και τα αμύγδαλα μας σε ένα ταψάκι στον φούρνο για να καβουρδιστούν.

Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη στο μίξερ και την βανιλίνη και χτυπάμε λίγο να απορριφθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο στο μίγμα και ανακατεύουμε, σπάμε τα καβουρδισμένο αμύγδαλα σε ένα μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά. Βάζουμε 450γρ αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το μπέικινγκ και προσθέτουμε λίγο- λίγοστο μίξερ μας το οποίο είναι σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις η ζύμη μας αρχίσει να σπάει σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι και πλάθουμε λίγο με τα χέρια.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει! Πλάθουμε την ζύμη σε λεπτό ρόλο και κόβουμε ίσους δίσκους, αυτό θα μας βοηθήσει οι κουραμπιέδες μας να είναι ομοιόμορφο! Πλάθουμε τους δίσκους σε μπαλάκια και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα στον προ θερμασμένο φούρνο μας. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να έχουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε ζεστά από τον φούρνο και βάζουμε σε ταψί με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχρονη από κάτω και κοσκινίζουμε και μπόλικη άχνη από πάνω! Γλασάρουμε εάν θέλουμε και με άλειμμα φουντουκιού real n honest το οποίο το έχουμε λιώσει βάζοντας το βαζάκι σε ένα μπρίκι με ζεστό νερό.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top