Κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι και... χορεύουμε

Εκφραστείτε, γυμναστείτε και αλλάξτε ριζικά τον εαυτό σας

Το παραπάνω video αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα της κατάστασης που βιώνουμε και μας δείχνει ότι και στο σπίτι μπορούμε να περάσουμε δημιουργικές ώρες. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια μαθητών και δασκάλων της σχολής χορού Step Up Dance Sport Academy στο Κερατσίνι. Μία προσπάθεια από το σπίτι του καθενός ξεχωριστά σε ένα βίντεο με ροή, προκειμένου να μας δείξει ότι παρόλο που άλλαξε η καθημερινότητα όλων μας και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε προσωρινά τη λατρεμένη μας συνήθεια, μπορούμε να δουλέψουμε και στο σπίτι μας, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.

Ο χορός είναι μία κοινή, παγκόσμια γλώσσα, μέσω της οποίας ένας άνθρωπος μπορεί να επικοινωνήσει και να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους, χωρίς τη χρήση ούτε μίας λέξης. Αρκεί μόνο η μουσική, η κίνηση των κορμιών και το πάθος επικοινωνίας και έκφρασης για να δημιουργηθεί αυτή η γέφυρα επικοινωνίας.

Πέντε είδη χορού που θα σε κρατήσουν σε φόρμα!

Οι χορευτές μιλούν μέσα από τον χορό τους, «ντύνουν» τα συναισθήματά τους και τους δίνουν εικόνα και μορφή. Νιώθουν την ανάγκη να μεταδώσουν με το πρόσωπο, το σώμα και την κίνησή τους τα συναισθήματα που οι ίδιοι βιώνουν. Από πολλούς, θεωρείται ένα μέσο εκγύμνασης και ένας τρόπος δημιουργικής ενασχόλησης κατά τον ελεύθερο χρόνο τους. Και είναι αλήθεια ότι ο χορός αποτελεί μία εναλλακτική μέθοδο γυμναστικής, ενδυνάμωσης και βελτίωσης του σώματος και της εικόνας του. Μέσω αυτού, μπορούμε να αποκτήσουμε, δύναμη, ευλυγισία, ισορροπία. Ταυτόχρονα, γινόμαστε πιο ανεκτικοί στα μικρόβια και τις ασθένειες.

Πώς ωφελεί ο χορός την ψυχολογία μας;

Παράλληλα, όμως, ο χορός έχει σημαντικά πνευματικά και ψυχικά οφέλη: 

  • Ο χορός δημιουργεί έντονο συναίσθημα ηρεμίας, ευεξίας και ευδαιμονίας. Με τον χορό απελευθερώνονται ενδορφίνες, ντοπαμίνη και σεροτίνη. Αυτές οι ουσίες παράγονται όταν κάποιος ενασχολείται με μια ευχάριστη δραστηριότητα, οι οποίες μειώνουν το άγχος. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χορός ανακουφίζει τους φυσικούς πόνους, όπως ο πονοκέφαλος και οι πόνοι στην πλάτη. Παράλληλα, μειώνει και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Η πρωινή γυμναστική που απογειώνει τον μεταβολισμό και τη διάθεσή σου

  • Εξασκείται ο εγκέφαλος και το μυαλό μας. Με τη διδασκαλία ενός χορού πρέπει να μάθουμε και να θυμόμαστε το βηματολόγιο. Αντίστοιχα, με τη χορογραφία απαιτείται η εκμάθηση της αλληλουχίας των κινήσεων, η αντίληψη του χώρου, η συνύπαρξη με μια ομάδα και ο συνδυασμός βημάτων με τη μουσική. Η δημιουργικότητα και η ευστροφία είναι, μάλιστα, ένα βασικό κομμάτι του χορού.
  • Αυξάνει την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή μας. Ο χορός, μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μας. Μας φέρνει σε επαφή με νέους ανθρώπους και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη μας στους άλλους. 
  • Συνδεόμαστε με τον εσωτερικό μας κόσμο. Με τον χορό έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να βιώσουμε όλη την έντασή τους και να απελευθερωθούμε από αυτή. Μέσω του χορού αποκτούμε τη μοναδική δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, μέσα από μία διαφορετική γλώσσα και να αγαπήσουμε κάθε πλευρά και πτυχή του.

Τολμήστε το διαφορετικό, διαλέξτε τον αγαπημένο σας χορό και ανακαλύψτε μόνοι σας την ψυχοθεραπευτική δύναμή του! Εκφραστείτε, γυμναστείτε και αλλάξτε ριζικά τον εαυτό σας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top