Oι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» στο Μουσείο Κοτσανά

Μια διαδραστική εικονική περιήγηση για μικρούς και μεγάλους

περιήγηση στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά έχοντας μπει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του, επιθυμώντας να αναδείξει τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του και να προσφέρει την εμπειρία μίας διαδραστικής εικονικής περιήγησης στους μουσειακούς του χώρους, δημιουργώντας έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους.

ξενάγηση στο Μουσείο Κοτσανά

Έκθεση με «αποτυχημένα» εκθέματα

Από την ασφάλεια του δικού σας χώρου και σε ώρα που εσείς θα επιλέξετε, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις αίθουσες της μόνιμης συλλογής “Αρχαία Ελλάδα – Οι Aπαρχές των Τεχνολογιών” και να εξερευνήσετε τις αγαπημένες σας εφευρέσεις. Η εικονική περιήγηση σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να πλησιάσετε τα εκθέματα, να τα μεγεθύνετε ή να τα επαναφέρετε στο αρχικό τους μέγεθος, να διαβάσετε τις πληροφορίες που «αναδύονται» και να ελέγξετε κάθε λεπτομέρεια μέσω των βίντεο υψηλής ανάλυσης.

«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη επιστρέφει ON DEMAND

οι εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων στο Μουσείο Κοτσανά

Με ένα «κλικ», οι τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ζωντανεύουν μπροστά σας! Σπουδαίοι εφευρέτες όπως, ο Ήρων, ο Φίλων, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας μέσα από τις εφευρέσεις τους.

Το Μουσείο Κοτσανά ανοίγει τις πύλες του

Από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, παρατηρούμε πως οι βάσεις για τις σημαντικότερες κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής και οι ρομποτικές κατασκευές, είχαν τεθεί ήδη από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Γνωρίστε τις εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων στο Μουσείο Κοτσανά

Το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας - η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος, ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και αμέτρητες ακόμη εφευρέσεις, έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

ψηφιακή περιήγηση στο Μουσείο Κοτσανά

Απολαύστε την ψηφιακή σας περιήγηση στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κοτσανά “Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών” και βιώστε μία διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία που θα σας συναρπάσει!

.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top