«Φροσύνη» και «Πασού» του Στέφανου Παπατρέχα στο θέατρο Άβατον

Δύο αλληλένδετες ιστορίες κάνουν πρεμιέρα 17 και 18 Φεβουαρίου

Δείτε το τρέλερ της «Φροσύνης»

Μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων σε Αθήνα και Βόλο, η «Φροσύνη» του Στέφανου Παπατρέχα επιστρέφει στο θέατρο Άβατον από τις 17 Φεβρουαρίου 2020. Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει στον ίδιο χώρο και το νέο του έργο «Πασού», που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Φεβρουαρίου 2020. Μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο και τη φετινή επανάληψη των παραστάσεων της «Φροσύνης», το βήμα παίρνει η «Πασού».

Λίγα λόγια για το έργο της «Φροσύνης»

Μία γυναίκα ηθοποιός καλείται, στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στην Κυρά-Φροσύνη, το ιστορικό πρόσωπο-θρύλο των Ιωαννίνων που πνίγηκε με διαταγή του Αλί Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα.

Ψάχνοντας πληροφορίες και υλικό για εκείνη, βρίσκει πράγματα που τη γοητεύουν, την προκαλούν. Δοκιμάζει ρούχα, στάσεις, φωνές, αυτοσχεδιάζει πάνω στην τελευταία νύχτα της Φροσύνης, πάνω στη ζωή, το γάμο, τα παιδιά της, τον έρωτά της για τον γιο του Αλί Πασά, Μουχτάρ, τις απαιτήσεις των άλλων για εκείνη, τις απαιτήσεις του έρωτά της για Εκείνον.

Πια δεν είναι η ηθοποιός, δεν είναι η Φροσύνη. Είναι μια γυναίκα δέσμια των επιθυμιών τόσο των γύρω της, όσο και των δικών της. Μια γυναίκα που της μέλλεται να πνιγεί, να μείνει στη μνήμη όλων ως αυτό που οι άλλοι κατάλαβαν για εκείνη, αφήνοντας ξεχασμένο το πραγματικό της πρόσωπο.

Λίγα λόγια για το έργο «Πασού»

Μία γυναίκα ηθοποιός αυτοσχεδίασε για μία ολόκληρη νύχτα πάνω στην Κυρα - Φροσύνη, το ιστορικό πρόσωπο-θρύλο των Ιωαννίνων που πνίγηκε στη λίμνη Παμβώτιδα. Αιτία του πνιγμού της ο παράνομος έρωτάς της με τον γιο του Αλί Πασά, Μουχτάρ.

 

Την επόμενη νύχτα, η ίδια ηθοποιός καλείται να αυτοσχεδιάσει πάνω στην Πασού, την απατημένη σύζυγο του Μουχτάρ – ηθική αυτουργό του πνιγμού της Φροσύνης και άλλων 16 γυναικών στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Δείτε το τρέιλερ της «Πασού»

Ψάχνει ό,τι υλικό υπάρχει για εκείνη. Συνομιλεί με όλα τα πρόσωπα της ζωής της και μέσα από τη ζήλια, το μίσος, την απόρριψη, αντιμέτωπη συνεχώς με το φάντασμα της Φροσύνης, φτάνει στο χείλος του γκρεμού της. Τι ωθεί μια γυναίκα στην απόγνωση; Τι την οδηγεί να πνίξει 17 γυναίκες σε μια λίμνη; Τι σκέφτεται; Πόσο ελεύθερη είναι μια πριγκίπισσα; Τι αισθάνεται; Ποια είναι; Ποια είναι τελικά η «Πασού»;

Τα έργα «Φροσύνη» και «Πασού» κυκλοφορούν από την Κάπα Εκδοτική σε ενιαία έκδοση. Τη «Φροσύνη» προλογίζει η Έρη Ρίτσου και την «Πασού» προλογίζει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Συντελεστές:

Κείμενο: Στέφανος Παπατρέχας

Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης – Στέφανος Παπατρέχας

Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή

Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη

Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος / Ευγενία Μακαντάση 

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Καναβός

Φωτογραφίες – Trailer: Ναταλία Β.

Σχεδιασμός αφίσας – Επεξεργασία φωτογραφιών: Λιλή Νταλανίκα

Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη – Νώντας Δουζίνας

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη και της Λυδίας Φωτοπούλου αντίστοιχα.

Ερμηνεύει η Σύνθια Μπατσή

Info:

Τοποθεσία: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός (Μετρό Κεραμεικός) Πρεμιέρα: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 αντίστοιχα

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα (Φροσύνη) και Τρίτη (Πασού) στις 20.30

Διάρκεια παράστασης: 60΄και 70΄ αντίστοιχα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103412689

Τιμές εισιτηρίων: €10 κανονικό, €8 φοιτητικό, €5 ανέργων 

Ισχύει προσφορά και για τις 2 παραστάσεις με ένα εισιτήριο των 15 ευρώ.

Πληροφορίες εισιτηρίων παράστασης: viva.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top