Στο αστρονομικό ποσό των 2,41 εκ. δολαρίων πουλήθηκε σπάνια κιθάρα του Τζον Λένον!

Την αγαπούσε πολύ και την έπαιρνε σπίτι του για να γράψει τραγούδια για τους «Beatles»

Στο αστρονομικό ποσό των 2,41 εκ. δολαρίων πουλήθηκε σπάνια κιθάρα του Τζον Λένον!

​Στο αστρονομικό ποσό των 2,43 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε μια σπάνια κιθάρα του 1962 που ανήκε στον Τζον Λένον και είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για το θρυλικό «σκαθάρι».

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών, ενώ ο Τζον Λένον την είχε χρησιμοποιήσει πολλάκις για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως τα «She loves you» και «All my loving».

«Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών «Julien’s Auctions», στην ανακοίνωση για την πώληση της.

tzon-lenon.jpg
Μάλιστα η εν λόγω κιθάρα είχε και μια περίεργη ιστορία, αφού εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Beatles στο Finsbury Park του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963.

Περίπου 50 χρόνια μετά, η κιθάρα βρέθηκε σε μαγαζί με μεταχειρισμένα αντικείμενα στις ΗΠΑ. Η αξία της πιστοποιήθηκε από τον μελετητή του μουσικού εξοπλισμού του συγκροτήματος, Άντι Μπάμπιουκ, ο οποίος συνέκρινε τον αριθμό κατασκευής της κιθάρας, τον τύπο του ξύλου και τις γρατσουνιές της με φωτογραφίες και βίντεο του Λένον να παίζει σε συναυλίες ή να γράφει μουσική

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top