Πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι… 75.000 δο��αρίων το ΠΡΩΤΟ συμβόλαιο των Beatles

Ήταν αυτό που καθόρισε την πορεία τους

Πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι… 75.000 δολαρίων το ΠΡΩΤΟ συμβόλαιο των Beatles
Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, πωλήθηκε έναντι… 75.000 δολαρίων το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο των θρυλικών «σκαθαριών». Αυτό ήταν το συμβόλαιο που καθόρισε τη πορεία και τη καριέρα τους.
Οι Beatles υπέγραψαν το έξι σελίδων συμβόλαιο το 1961 στη Γερμανία, όπου τα μίνι σόου του συγκροτήματος στο Αμβούργο οδήγησαν στην πρώτη τους ηχογράφηση «My Bonnie», μια σύγχρονη εκδοχή του παιδικού τραγουδιού.
ςεφςεφ.jpg
Το τραγούδι - κάτω από το όνομα του συγκροτήματος «Tony Sheridan και the Beat Brothers», επειδή ο παραγωγός διαφωνούσε με το «The Beatles» δεν έγινε ποτέ… hit, αλλά τράβηξε την προσοχή ενός ιδιοκτήτη καταστήματος δίσκων στο Λίβερπουλ, τον Μπράιαν Επστέιν, ο οποίος υπέγραψε για να γίνει μάνατζερ της μπάντας και κάνοντας χρήση των συνδέσεών του, την επόμενη χρονιά οι Beatles ηχογράφησαν το «Love Me Do», το πρώτο τους single με το όνομά τους.
«Αν δεν έκανα αυτό το συμβόλαιο στο Αμβούργο, μπορεί να μην είχαν ποτέ τραβήξει την προσοχή του Επστέιν», ανέφερε ο Ντιν Χάρμεγιερ διευθυντής στο Heritage Auctions που πούλησε το συμβόλαιο και άλλα αναμνηστικά των Beatles.
Η νικητήρια προσφορά ήταν -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- 75.000 δολάρια και δόθηκε διαδικτυακά σε ανώνυμο πλειοδότη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top