Ντόροθι Κινγκ: Τα Σκόπια είχαν διάφορες, αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές

Τι έγραψε για τον Έλγιν και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Ντόροθι Κινγκ: Τα Σκόπια είχαν διάφορες, αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές

Η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ μέσα από ανάρτησή της στο ιστολόγιό της, «χτύπησε» για μια ακόμα φορά.

Η γνωστή αρχαιολόγος αναφέρεται στην προπαγάνδα που γίνεται σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην ΦΥΡΟΜ και καταρρίπτει με τον πιο απλό και επιστημονικό τρόπο όλα όσα ισχυρίζονται οι ηγέτες και οι κάτοικοι αυτής της χώρας σε σχέση με την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.

παρθενωνας.jpg

Η ίδια μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές. Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!»

Ο Έλγιν και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Παράλληλα, η κ. Κινγκ αναφέρθηκε στον Έλγιν και στα Μάρμαρα του Παρθενώνα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που ο Έλγιν έφερε στο Λονδίνο, ήταν η καλύτερη απόδειξη υπέρ του ελληνικού λαού ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των αρχαίων ελληνικών αλλά απλά αντίγραφά τους! Ο ελληνικός πολιτισμός ο οποίος ήταν «κρυμμένος» από τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και οδήγησε σε ένα μεγάλο φιλελληνικό κίνημα το οποίο οδήγησε και στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους. Ανεξάρτητα από όσα σκεφτόμαστε σήμερα για τον Έλγιν, εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι πράξεις του – άθελά του φυσικά – οδήγησαν τον τότε δυτικό κόσμο να βοηθήσει τους Έλληνες να αγοράσουν όπλα και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τους Οθωμανούς».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top