Λ. Μενδώνη: «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι η Περσεφόνη»

Κορυφώνεται η αγωνία

Λ. Μενδώνη: «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι η Περσεφόνη»

Η αγωνία στην Αμφίπολη κορυφώνεται, καθώς τις επόμενες ώρες θα αποκαλυφθεί ολόκληρο το ψηφιδωτό.

Η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» ανέφερε ότι «τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τα πάντα για το ψηφιδωτό, καθώς θα παρουσιαστεί ολόκληρο».

Στη συνέχεια έκανε τις δικές τις εκτιμήσεις για το ποιος ή ποια «κρύβεται» στο ψηφιδωτό.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη. Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε».

Και πρόσθεσε: «Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ΄ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».

Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε και στον «ένοικο» του τάφου υπογραμμίζοντας: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top