Λ. Μενδώνη: «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι η Περσεφόνη»

Κορυφώνεται η αγωνία

Η αγωνία στην Αμφίπολη κορυφώνεται, καθώς τις επόμενες ώρες θα αποκαλυφθεί ολόκληρο το ψηφιδωτό.

Η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» ανέφερε ότι «τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τα πάντα για το ψηφιδωτό, καθώς θα παρουσιαστεί ολόκληρο».

Στη συνέχεια έκανε τις δικές τις εκτιμήσεις για το ποιος ή ποια «κρύβεται» στο ψηφιδωτό.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη. Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε».

Και πρόσθεσε: «Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ΄ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».

Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε και στον «ένοικο» του τάφου υπογραμμίζοντας: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top